Ranerne som holdt en familie fanget i over en time på Økern i Oslo lørdag kveld, er fortsatt på frifot.

Store politistyrker og hundepatruljer lette etter ranerne natt til søndag, men uten resultat. Det ble også foretatt vitneavhør.

— Vi har ikke kommet noe lenger i saken i løpet av natten, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Tekniske undersøkelser

Søndag formiddag skal det foretas tekniske undersøkelser i boligen.

Utrustet med pistol og tapetkniv og maskert med finlandshetter tok fire ranere seg inn i eneboligen på Økern i Oslo lørdag kveld. Foreldrene og to barn på 8 og 10 år ble vitne til det brutale ranet som pågikk i over en time. Ingen i familien ble fysisk skadet, men de er tydelig preget av ranet.

Politiet har ikke fått klarhet i hva ranerne fikk med seg av verdi.

Gjerningsmennene skal ha vært av pakistansk opprinnelse og snakket godt norsk. Familiefaren mener mennene er i 20-årene og er rundt 1,75-1,80 meter høye.

En rød Polo ble sett kjørende i stor fart fra nabolaget med én person i, men politiet vet ennå ikke om den har noe med saken å gjøre.

Politiet fikk melding om ranet klokken 20.30 lørdag kveld.

Etter hva Aftenposten.no kjenner til, var ranerne inne i boligen i over en time.

To barn politiet karakteriserer som «mindreårige», var til stede i eneboligen under ranet.

- Pågikk «en god stund»

  • Jeg kan ikke bekrefte at de var der over en time, men ranerne var der inne en god stund, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Vitner har fortalt politiet at de fire ranerne snakket norsk og var av pakistansk opprinnelse.

Etter det Aftenposten.no kjenner til, tok ranerne seg inn i huset gjennom et kjellervindu.

De skal ha vært bevæpnet med pistol og tapetkniv og maskert med finlandshetter under ranet. Ølstad bekrefter at de hadde skytevåpen.

Sterkt preget

To tydelig pregede barn ble først tatt hånd om av en nabo, før en ambulanse kom til stedet.

— Ingen er fysisk skadet, men de er ganske preget av hendelsen hele familien, så de blir tatt hånd om av helsepersonell, sier Ølstad.

Politiet gjennomfører nå søk med hunder i området. Etter hva Aftenposten.no kjenner til leter politiet etter en rød Polo Volkswagen, som ranerne skal ha kjørt i.

— Vi er i området, og prøver å finne spor, sier Ølstad.

Væpnede menn skal ha truet familie i en times tid.