Kvelden før hadde Ramin-Osmundsen hatt en samtale med Ryel om Ida Hjort Krabys søknad til stillingen som barneombud. Hittil har det ikke vært kjent at de to hadde et nytt møte allerede dagen etter.

Barne— og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen trakk seg torsdag etter at det ble kjent at hun kvelden 3. januar indirekte hadde bedt Kraby om å fornye søknaden sin. Ifølge venninnen Anne-Lise Ryel, leder i Kreftforeningen, ba Ramin-Osmundsen om at denne samtalen skulle holdes hemmelig.

Ramin-Osmundsen bekrefter nå overfor Nettavisen at hun også møtte Ryel til lunsj dagen etterpå. Under måltidet fortalte Ryel henne at Kraby hadde fått overbrakt innholdet i samtalen de to hadde hatt dagen i forveien.

– Det var et møte mellom Ryel og meg. Jeg er ikke hundre prosent sikker på hvor dette var, men jeg tror det var på kontoret mitt, sier Ramin-Osmundsen.

Denne lunsjsamtalen skal Ramin-Osmundsen ha holdt hemmelig for sin sjef, statsminister Jens Stoltenberg.

Kilder nær statsministeren bekrefter at de ikke kjente til møtet 4. januar, eller til at Ramin-Osmundsen fikk bekreftet søknaden på denne lunsjen, før hun fikk sparken.

Anne-Lise Ryel har ikke kommentert den siste utviklingen i saken.

FORTALTE IKKE ALT: Manuela Ramin-Osmundsen innrømmer nytt møte som hun ikke informerte Jens Stoltenberg om.
HÅVARD BJELLAND