• Det luktet bensin fra store lekkasjer. Jeg var redd for brann og røsket opp nødutgangen. Det sier Arne Thom Haukenes, som satt på femte rad i flyet fra Bergen som fredag skled av rullebanen i Skien.

Han kom fra ulykken med små kuttskader og rift i pannen.

En halvtime etterpå forteller han at han egentlig aldri rakk å bli skikkelig redd. Alt gikk så fort. Hun reagerte på at flyet fikk en svært hard landing.

— Sp skar flyet over mot venstre og havnet i jordvollen. Jeg så straks at jeg satt like ved nødutgangen. En del av de andre passasjerene hadde fått kuttskader og enkelte blødde. Men de fleste kom seg ut ved egen hjelp. Jeg tenkte at vi har jo i alle fall tatt bakken, forteller Haukenes.

En snau time etter ulykken fikk han en god velkomstklem av sine to mindreårige sønner og ble også tatt imot av sin far, Hans I. Haukenes.

— Jeg visste ikke noe før sønnen min ringte og sa han hadde vært i krasj og at det sto bra til, sa en lettet far etterpå.

(OLAV BØE, VARDEN)

VINGENE REVET AV: Småflyet som krasjet i Skien mistet begge vingene og fikk skader i fronten på sin tur fra rullebanen til jordvollen. En person ble alvorlig skadd i ulykken.
FOTO: FRANK CHR. KVISGAARD/VARDEN