Norsk politi har påkjært lagmannsrettens kjennelse om å gi Rahilas far innsyn i de norske etterforskningspapirene. Dermed blir det opp til Høyesterett å avgjøre om papirene skal utleveres, melder TV 2.

Samtidig har Rahilas enkemann påkjært pakistansk retts avvisning av hele Rahila-saken, og Høyesterett i Pakistan skal nå avgjøre hvorvidt det skal reises tiltale mot faren til Rahila.

Neddopet

Rahila Iqbal var på reise i Pakistan da hun omkom i det som så ut som en bilulykke 1. juni i år. Hennes 21 år gamle ektemann i Norge fattet mistanke om æresdrap fordi de to ektefellene tilhørte ulike trosretninger innen islam, og politiet startet etterforskning.

Ifølge obduksjonsrapporten var hun neddopet og hadde spor av sæd i kroppen da hun ble funnet død i en elv. Politiet mener hun ble voldtatt av sjåføren, og at det var faren og bestefaren som hadde beordret ham til det.

Tidligere denne måneden ble det kjent at norsk politi vil vurdere å sikte faren til avdøde Rahila Iqbal hjemme i Norge dersom Høyesterett i Pakistan avviser rettssaken etter datterens død.