Laboratoriesjefen i Arcus bekrefter at de ikke fant metanol i brusflasken som ble levert inn til politiet.

-Vi fant ikke metanol i akkurat denne flasken, sier Eli Pettersen til Aftenposten. Utover det vil hun ikke kommentere saken, og henviser til politiet som er oppdragsgiver.

En fullstendig rapport over analysene blir levert til politiet først mandag, og politiet ville søndag derfor ikke med sikkerhet bekrefte de gode nyhetene.

I går kunne endelig Oslo-mannen slutte å drikke vodka og legge seg til å sove uten å være redd for at han ikke skulle våkne. Torsdag leste han om metanolspriten på tekst-tv, og siden da har han sovet kun i kortere perioder og drukket mengder med vodka for å holde en eventuell metanolforgiftning unna.

Årsaken til at mannen, som er i 60-årene, ikke har kontaktet verken politi eller lege, er ikke frykt for straffeforfølgelse, men at han lider av notorisk legeskrekk.

Av samme årsak tør han heller ikke å kontakte politiet, som ønsker å vite hvordan han fikk tak i spriten som opprinnelig tilhører den siktede 74-åringen. I forrige uke ble 74-åringen fengslet, siktet for forsøk på uforsettlig drap på en metanolforgiftet 62-åring.