— Trafikkveksten er uhåndterlig og uakseptabel. Derfor må bybanenettet prioriteres først, for å gi de reisende et køfritt og miljøvennlig alternativ, sier Erik Natvig, nestleder i Hordaland Natur og Ungdom.

Klokken 15.45 i dag hadde organisasjonen møtt opp utenfor bystyresalen, nettopp fordi bystyret skulle behandle transportanalysen for bergensområdet. Målet var å legge frem kronekravet, samt overrekke en t-skjorte med påtrykt buss til byrådsleder Monica Mæland.

Organisasjonen reagerer på at forslaget til transportanalyse ikke inneholder mål for klimakutt eller reduksjon i biltrafikken.

— Det er uansvarlig å lage en plan uten klare miljømål. Det er bra at bybane til Åsane, Loddefjord, Fyllingsdalen og Flesland er med i planene, men vi trenger et ferdig bybanenett før 2020, som er ti år før det analysen legger opp til. Da må veiprosjektene prioriteres ned og utsettes til fordel for bybanen, sier Natvig.

FIKK SKJORTE: Byrådsleder Monica Mæland fikk en buss-tskjorte av Natur og Ungdom i det som fortonet seg som en svært gemyttlig aksjon i ettermiddag.