28-åringen har vært savnet siden 2. påskedag.

-Kvinnen som ble funnet død søndag er identifisert som den savnede Benedicte Maxwell Iversen. Det har vi fått opplyst fra Rettsmedisinsk institutt, sier fungerende informasjonssjef Audun Øvrebø i Oslo politidistrikt til NTB.

Foreløpige opplysninger fra politiet tyder ikke på at hun har vært utsatt for noe kriminelt.

-Vi kommer tilbake med mer informasjon om mulig dødsårsak senere i dag, men det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier Øvrebø.

Funnet i skogen

En turgåer fant søndag ettermiddag en død ung kvinne ikke langt fra Sandermosen stasjon i Maridalen.

Politiet varslet Benedicte Maxwell Iversens familie om funnet ved Sandermosen stasjon sent søndag kveld.

-Det at politiet gjorde en så grundig henvendelse til oss søndag, gjorde at vi anså det som overveiende sannsynlig at det var Benedicte, sier Sidsel Grasli, tanten til Benedicte Maxwell Iversen til NTB.

Leteaksjoner

Familien til Benedicte Maxwell Iversen, har arrangert en storstilt privat leteaksjon parallelt med politiets etterforskning. Plakater med bildet av Benedicte henger rundt i store deler av byen på strekningen mellom Homansbyen og Alexander Kiellands plass.

Hun ble ikke observert etter at hun var innom en 7-Eleven-butikk i Homansbyen 2. påskedag.

Både dykkere og helikopter har søkt etter Benedicte og politiet har i den siste tiden særlig lett ved avsidesliggende parkeringsplasser.

Neppe kriminelt

Politiet betegnet mandag ettermiddag fortsatt dødsfallet som mistenkelig, selv om omstendighetene rundt likfunnet ikke umiddelbart skal ha gitt inntrykk av at noe kriminelt har funnet sted.

-Når det blir funnet et lik i skogen og det er ukjent dødsårsak, betegnes dødsfallet som mistenkelig. Derfor ble liket sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon og identifikasjon, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Liket ble funnet av en turgåer i skogen ved 16-tiden søndag ettermiddag. Først nærmere 21.30 ble avdøde kjørt bort, etter at tekniske etterforskere hadde undersøkt stedet den døde kvinnen ble funnet.

(NTB)

FUNNET: Benedicte Maxwell Iversen ble sist observert i en 7-Eleven-kiosk i Oslo. I går ble hun funnet død i skogen ikke langt fra Sandermosen stasjon i Maridalen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX