23. juni kommer nemlig skatteoppgjøret, og dermed åpner Skatteetaten for en gangs skyld opp slusene og betaler ut store summer til de av oss som betalte for mye skatt i fjor.

– Pengene blir betalt ut fra oss fredag 23.juni, og skal være på konto i løpet av uken etter, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten til bt.no.

Etaten er ikke ferdig med å behandle selvangivelsene for 2005, og kan derfor ikke si noe om verken hvor mange som får penger tilbake, eller hvor stort beløp Skatteetaten må ut med sankhtansaften.

Det som derimot er klart, er at over 2,3 millioner lønnstakere, pensjonister, næringsdrivende og selskaper har levert selvangivelsen elektronisk. Ifølge NTB har dermed 62 prosent av alle lønnstakere og pensjonister benyttet seg av Skatteetatens elektroniske tilbud.

– Vi er svært fornøyd med at så mange velger å levere på denne måten, sier fungerende skattedirektør Svein Kristensen i Skattedirektoratet til NTB.

Han tror økningen kan forklares med at skyldes at mange nå har rutiner for å levere elektronisk, og at næringsdrivende også er fortrolige med å rapportere til myndighetene via nett.