Tusenlappene flyr fort når desperate vestlendinger skal rekke avtalene sine. Siden alle fly til og fra Flesland ble satt på bakken fredag morgen, har telefonen glødet hos firmaer som tilbyr privatfly— og helikoptertransport. Se video her.

Blir du rammet av streiken eller kjenner du noen som blir rammet? Ring oss på 02211 eller send oss en epost .

Timepriser på over 10.000 kroner skremmer ikke flypassasjerene.

23.000 til Sola

— Vi har aldri opplevd maken til pågang. Skulle vi skummet situasjonen, kunne vi doblet prisen og likevel ikke rukket over alle henvendelsene, sier pilot og basesjef ved Fonnafly, Carl Christian Dame.

— Flystreiken er helt krise for mange av passasjerene våre. De har viktige forretningsmøter eller skal rekke korresponderende fly. For kundenes skyld håper jeg at streiken snart er over, men det blir feil å si at dette ikke er kjempegøy for selskapet, sier Dame.

Vanskelig logistikk

Konkurrenten, Bergen Helikopter AS, har flydd desperate passasjerer både til Østlandet og Vestlandet de siste dagene. Til Stavanger koster turen 16.000 kroner, og da er det plass til fire personer i helikopteret.

— Folk er rimelig desperate, sier daglig leder Morten Iversen.

— Henvendelsene har vært veldig forskjellige. Vi er blitt kontaktet av alt fra turister på vei ut av landet, til folk som skulle vært hjemme 17. mai. Etterspørselen er høy og vi forventer et stort trykk også de kommende dagene, sier Iversen.

Men streiken rammer også privatfly- og helikopteraktørene.

— Når vi ikke kan lande og fylle bensin på Flesland, er det en stor logistisk oppgave å få oppdragene til å klaffe, sier Dame i Fonnafly.

Partene langt fra hverandre

I mellomtiden er det lite fremgang i forhandlingene mellom Avinor og LO Stat. På nasjonaldagen var det ingen kontakt mellom partene, og LO Stats forhandlingsleder Lise Olsen sier at hun ikke har umiddelbare planer om å ta kontakt med Avinor.

Heller ikke Avinor tror på snarlig løsning i konflikten etter bruddet natt til fredag. Partene sto da langt fra hverandre.

— Jeg vil ikke spekulere i hva som skjer de neste dagene, men jeg konstaterer at det ikke har vært kontakt mellom partene så langt, sier pressetalsmann Sindre Ånonsen i Avinor.

Hva synes du om streiken? Diskutér saken her.

FLYR HØYT: Privatfly- og helikopteraktørene tjener gode penger på flystreiken. - Det blir feil å si at dette ikke er kjempegøy for selskapet, sier Carl Christian Dame, basesjef ved Fonnafly.
Amundsen, Paul S.