Pulveret i brevet er isolert og sendt til Kripos for analyse. Politiinspektør Magnus Andreassen i Kristiansand politidistrikt sier politiet tror det er en sinnsforvirret person som står bak forsendelsen, skriver Fædrelandsvennen.

Ifølge avisa skal brevet ha gått i stykker i en postsorteringsmaskin natt til torsdag. Tre personer som var i kontakt med brevet, har fått antibiotikabehandling.

Informasjonssjef Eivind Rossen i Posten bekrefter at deler av terminalbygningen ble evakuert mens området ble desinfisert.

Brevet skal ha vært poststemplet i Birkenes. Politiet i Kristiansand etterforsker brevforsendelsen, men vil ikke dramatisere situasjonen.

— Vi ønsker ikke å dramatisere denne episoden mer enn nødvendig. Vi vet at mange mennesker opplever angst og usikkerhet når sånt som dette får stor oppmerksomhet, sier politiinspektør Magnus Andreassen.

50 postansatte isolert

Miltbrann-frykten sprer seg nå i Norge. Torsdag kveld ble 50 postansatte i Stavanger isolert inne på arbeidsplassen, etter at postterminalen på Forus hadde mottatt et brev med hvitt pulver.

Rett før klokka 19.30 ble alle innganger til terminalbygget avsperret med polititape, og ingen postansatte eller andre i bygningen fikk forlate stedet.

Informasjonssjef Rossen sier til Stavanger Aftenblad at brevet ble mottatt torsdag, og avsenderen hører hjemme på Nord-Jæren.

— Forsendelsen er nå isolert i plast og blitt sikret av politiet. Pakken skal sendes med kurer til Oslo for analyse, opplyser han.

Personalet som har vært i befatning med forsendelsen, er foreløpig isolert og postgangen for Nord-Jæren vil bli stengt inntil videre, sier Eivind Rossen.

Flere mottok pulver

Alarmen i Kristiansand og Stavanger var de siste i en lang rekke episoder torsdag. En skole, kontoret til en kjendisadvokat og Rygge hovedflystasjon mottok hvitt pulver.

Steinerskolen og Steinerbarnehagen på Skoklefall i Nesodden kommune utenfor Oslo ble stengt etter at en lærer torsdag ettermiddag fant hvitt pulver i et brev til skolen. Den kvinnelige læreren åpnet brevet, og fikk pulveret på seg.

— Vi gjorde det vi har lest i avisen at vi skal gjøre, å putte alt i en forseglet konvolutt. Hun vasket seg med klor, og vi forseglet rommet og ringte til politi og helsevesen, sier rektor Asgeir Knutsen til NRK.

Skoleforestilling avlyst

Skolen ble stengt samme dag som elevene hadde planlagt en stor forestilling, etter to ukers øving. Oppvisningen måtte avlyses.

Politiet har tatt hånd om pulveret og vil analysere stoffet. Skolen er stengt til tirsdag.

Pulver til kjendisadvokat

I Trondheim mottok torsdag ettermiddag Christian Wiigs advokatkontor et brev som inneholdt hvitt pulver.

Kjendisadvokaten var ikke til stede på kontoret, men det var hans sekretær. Hun fikk pulver på hendene og klærne sine da hun åpnet brevet.

Kvinnen og en annen ansatt satt torsdag kveld isolert på kontoret i påvente av desinfisering og videre undersøkelser.

Pulveret sendes til analyse hos Folkehelsa i Oslo, melder Adresseavisens nettutgave.

Pulver i militærkjøretøy

Pulverbrevet til Wiig var uadressert og det var ingen beskjed inne i konvolutten. Også pulver som ble funnet i et vaktkjøretøy på Rygge hovedflystasjon i Østfold var torsdag umulig å spore tilbake til noen kilde.

Det var en vaktsoldat som oppdaget hvitt pulver inne i et av stasjonens kjøretøyer. Han fant pulveret rundt girspaken og et askebeger.

Tidligere torsdag var kjøretøyet på verksted, men ingen kunne gjøre rede for hvordan pulveret hadde kommet inn i kjøretøyet, melder Forsvarets overkommando i en pressemelding.

Alt personell som hadde vært i berøring med kjøretøyet gjennomgikk rensing, og pulveret ble sendt til Forsvarets mikrobiologiske laboratorium i Oslo for analyse.

(NTB)