Ved nyttårsskiftet presenterte Forbes Traveller listen over de 25 strendene som scoret mest på flere sexy kriterier. Kriteriene var først og fremst at strendene måtte utstråle den rette kombinasjonen av sensualitet og ro, og samtidig tilby sine feriegjester noe vakkert for øyet å kikke på.

Her er noen av strendene på 25-på-topp-listen som nordmenn titt og ofte frekventerer.

I Europa: Nissi Beach på Kypros, Red Beach på den greske vulkanøya Santorini, Paradise Beach på greske Mykonos, Playa d'en Bossa på partyøya Ibiza, Spania.

Selvsagt har også Italia mer enn stranda Pula blant verdens mest sexy badegodbiter; Cinque Terre i Nord-Italia og Monterosso som ligger i et klippelandskap i Italia.

Ferielandet Thailand er inne på sexy-listen med stranda Phang Nga Bay. Og på sexystrand-listen er også paradisøyer som Maldivene, Bali og Fiji, mens Hawai har fått med to strender på strandlisten som er presentert i februarnummeret av det erotiske bladet Cupido.

Brasil har fått strendene Ipanema og Copacabana i Rio på listen over de 25 mest sexy strendene.

Forbes Traveler har tatt med blant annet reiselivsjournalister, turoperatører, hotelleiere , marinbiologer og meteorologer på råd før de 25 utvalgte mest sexy strendene ble presentert nå ved årsskiftet.