Nesten samtlige stortingsrepresentanter står på listen. Hackerne skal ha brukt et program som genererer mulige personnumre. To hackere Dagbladet har vært i kontakt med, hevder at de er 16-18 år gamle, og at det bare er de to som har vært involvert i aksjonen.

— Vi har laget en generator som genererer og verifiserer personnumre. Hvordan vi gjør det, kan vi ikke gå inn på, men vi kan si at så å si hvem som helst kan gjøre det, sier de til Dagbladet.

Målet med publiseringen er å skape debatt.

— Vi ønsker å skape oppmerksomhet rundt bruken av fødselsnummer som en identifiseringsmetode og skape en debatt rundt temaet, sier de.

Avdelingsdirektør Leif T. Aanensen i Datatilsynet mener Anonymous' publisering av politikernes personnumre er ulovlig. Datatilsynet vurderer nå hva det skal gjøre med saken.

— Det er for tidlig å ta stilling til om vi vil anmelde. Vi må vurdere hvor omfattende det er, og hvor alvorlig det oppfattes for den enkelte, sier Aanensen.

Han mener likevel at hackerne i Anonymous har blottlagt en aktuell problemstilling.

— Problemstillingen de tar opp, er høyst reell. Fødselsnummeret er en døråpner til informasjon om oss, sånn er det fortsatt hos mange virksomheter.