KJETIL OLSEN

Christensen hevder at han ikke kan ha vært med på NOKAS-ranet fordi han på ranstidspunktet var på vei til en skraphandler på Hundvåg i Stavanger.

Der skal 43-åringen ha kjøpt et rør til en pumpebedrift han er medeier i. Denne bedriften ligger i Haugesund.

I Stavanger tingrett fortalte 43-åringen i formiddag at han var på jakt etter et rør med diameter 400 millimeter, men at han endte opp med rør som hadde mindre diameter.

Statsadvokat Tor Christian Carlsen var svært interessert i dette røret i retten i dag.

— Som du har sagt tidligere; du er altså ikke enig i at dette var et bomkjøp, spurte Carlsen.

— Nei, vi trenger flere ulike rørdimensjoner, svarte Christensen, som understreket at det var sjefen som hadde tatt den endelige avgjørelsen om å kjøpe røret til tross for at det ikke hadde riktig diameter.

— Vet du om røret ble brukt til noe?

— Nei, ikke så vidt jeg vet. Men vi trenger som sagt ulike rørdimensjoner, blant annet på grunn av oppgradering av anlegg på jobben.

43-åringen innrømmet deretter at han aldri hadde vært hos skraphandleren på Hundvåg før ransdagen 5. april i fjor. Han hevder likevel at dette rør-kjøpet var hans eneste ærend i Stavanger denne dagen.

— Men var det ikke enklere for de i Haugesund å kjøre til Stavanger for å kjøpe dette røret, ville statsadvokaten vite.

— Det tar i alle fall tre timer fra Haugesund, og siden jeg likevel var på vei til Haugesund, var det like greit at jeg dro innom.

Alf Henrik Christensen ble deretter grillet om det faktum at røret ble kjøpt kontant, at han prutet på prisen, og at han ”kanskje” fikk med seg et rør til – i tillegg til det han allerede har forklart seg om.

— Du tror at du kanskje fikk med deg et rør til, spurte statsadvokat Carlsen.

— Ja, jeg tror det, jeg er ikke helt sikker, svarte Christensen, som innrømmet at han ikke ville akseptert kontant betaling uten kvittering dersom han selv hadde vært skraphandler.