Tre andre ligger alvorlig skadd på sykehus etter ulykken og to er lettere skadd av de i alt åtte som var om bord i båten. To omkom momentant mens ei 17 år gammel jente døde senere på sykehus av skadene hun fikk da båten kjørt på skjæret.

Det var fire kvinner og fire menn om bord i båten. Seks av dem er hjemmehørende i Drøbak, og alderen på dem spenner fra slutten av tenårene til slutten av 40-årene, opplyser lensmann Thor Anders Aamodt i Frogn til NTB.

30 meter på land

Foreløpig har ikke politiet registrert øyenvitner til ulykken. Det var mørke natta da båten gikk på skjæret i stor fart, og den ble funnet 30 meter inne på holmen.

– Vi antar at båten holdt høy hastighet i og med at den braste over land og havnet på andre siden av øya, sier Aamodt.

Båten var en 20 fots gummibåt, en såkalt rib, med kraftig motor.

Lensmannen sier at de som er lettere skadd, skal avhøres, men det er legene som avgjør når avhørene kan foretas. En av de to som ble lettere skadd, skal være eieren av båten. Politiet vet heller ikke hvor båten hadde vært før ulykken skjedde.

Nettstedet til lokalavisa Amta melder at noen av de skadde kunne gå til sykebilene for egen regning da de ble brakt inn til Drøbak etter ulykken.

Det var utenforstående som meldte fra om ulykken. Mange mennesker befant seg i området på ulykkestidspunktet rundt klokka ett fordi det hadde vært konsert med gruppa Postgirobygget på Oscarsborg.

Ikke lys

Ulykken utløste en stor redningsaksjon. Både et Sea King redningshelikopter, dykkerbåt fra Oslo, brannbåter fra Drøbak og ambulanser fra Follo og Moss var i aksjon. Skyssbåten mellom Drøbak og Oscarsborg deltok også i redningsarbeidet.

Småskjær er spesielt skummelt om natten fordi det ikke er noe lys på skjæret, ifølge Aftenposten.no.

– Det skulle være rart hvis det er folk herfra som har kjørt på det skjæret, fordi det er godt kjent her, sier Henning André Eliassen til NTB.

Han hadde vært på konserten på Oscarsborg og kom til stedet med skyssbåten like etter at ulykken var skjedd. Han forteller at båten hadde kjørt langt opp på stranda på holmen.