Nøyaktig hvor savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) var til en hver tid i perioden fra hun gikk fra huset til venninnen og til hun forsvant, er ikke politiet helt sikre på.

Teknisk og taktisk etterforskning har gjort at Rohde og kollegene nå mener at de har en formening om hvor hun har gått, skriver Aftenposten.no.

Vi har en god formening om hvor hun har gått etter teknisk og taktisk etterforskning

— Vi har en god formening om hvor hun har gått etter teknisk og taktisk etterforskning. Vi vet at hun har sendt sms-er med en venn og venninne, sier Rohde.

På hele hjemveien fra venninnen og frem til sporene brått stopper ved Østensjø Kanvas-barnehage 300 meter fra Schjetne-familiens hus, hadde Sigrid mobiltelefonen sin på seg.I denne er det lagret store mengder informasjon.

Rohde sier at politiet blant annet har gjort nødvendige søk opp mot basestasjoner i nærområdet. Ved bruk av informasjon fra flere basestasjoner, såkalt triangulering, kan politiet få informasjon ned til et par meters nøyaktighet om hvor mobiltelefonen befinner seg på et gitt tidspunkt.

Kartlegger hastighet

I kartleggingen av hjemveien har dette hjulpet en del, men ikke helt:

— Noen ruter er så tett på hverandre at slike tekniske data ikke kan gi de opplysningene vi trenger, sier Rohde.

Hun opplyser at man i etterforskningen nå jobber med å kartlegge hva slags hastighet Sigrid har beveget seg i på veien.

— Vi jobber intenst med data fra GPS på mobil for å kartlegge bevegelseshastighet, opplyser Rohde til Aftenposten.no.

Hastigheten kan gi svar på om Sigrid beveget seg til fots eller i bil på den aktuelle strekningen.

- Går inn er det er mulig

Savnede Sigrid GiskegjerdeSchjetne (16) har profiler på en rekke sosiale medier - kilde til svært mye viktig informasjon i politiets etterforskning av forsvinningen hennes.

Politiet har fått tilgang til en del informasjon fra selskapene som står bak nettstedene, men ikke alt.

— Noen sider har vi kommet rett inn på, andre steder er stengt, sier Rohde til Aftenposten.no. Den første innsynsbegjæringen politiet sendte til Facebook, ble avslått. En ny begjæring er sendt, og i mellomtiden er kontoen til Sigrid frosset.

- Har dere fått tilgang til noen av Sigrids sosiale medier utenom den offisielle veien gjennom selskapene?

— Når det står om livet, slik det er grunn til å mene at det gjør i denne saken, går vi inn der det er mulig, sier Rohde.Facebook har også gjennomgått en del informasjon på profilen til Sigrid, og gitt politiet det selskapet mener er relevant for etterforskningen.

— Dette er imidlertid ikke godt nok for politiet. Bare folk som er nær etterforskningen og kjenner den godt, vet hva som er relevant informasjon og ikke. Det kan være viktig informasjon på siden hennes som bare Oslo-politiet kjenner betydningen av, sier Rohde.

sigrid.jpg