Klokken 3.10 natt til mandag ble den 36 år gamle mannen som er siktet for drapet på sin 32 år gamle samboer i Kolbotn i Akershus lørdag, pågrepet av polsk politi nær Krakow.

I formiddag ble det også klart at den drepte kvinnen er Camilla Samira Olsen, skriver Aftenposten.no.

Daglig leder Navid Gondal i artistselskapet Soundfarm har kjent den drepte kvinnen i mer enn 15 år:

— Hun har jobbet som modell, reiseguide, artivitetsleder, hovmester og drevet flere barer. Etter at hun stiftet familie var hun mye hjemme, men alle i bransjen kjente henne som en utrolig utadvent, glad og hardtarbeidende person, sier Gondal til Aftenposten.no.

Politiarrest i Krakow

— Den siktede er overført til politiarrest i Krakow, og politiet i Follo jobber nå med å få ham og barnet til Norge så fort som mulig, sa fungerende politimester i Follo, Ida Melbo Øystese.

Politiet sa mandag at de ikke visste om den drapssiktede hadde destinasjon Polen, eller om han var på vei til et annet land.

— Det er mulig at barnet kommer til Norge før siktede, og det kommer til Norge for å bli her, sier Øystese til Aftenposten.no.

Hun opplyste mandag at politiet i samarbeid med barnets familie og barnevernet vil jobbe for å få den ett år gamle gutten til Norge så fort som mulig, men sier det er for tidlig å tidfeste hvor lang tid det vil ta.

Motorvei nær Krakow

36-åringen var etterlyst både i Norge og internasjonalt da han ble pågrepet i Polen natt til mandag.

Mannen kjørte en sort Toyota Avensis på en motorvei nær Krakow da han ble pågrepet av polsk politi.

I følge Follo-politiet skjedde pågripelsen uten dramatikk.

I bilen var også parets ett år gamle sønn, i god behold. Toyotaen tilhørte den drepte Camilla Samira Olsen.

Stikkskader

Kvinnen ble funnet med stikkskader på kroppen, og politiet antar at dette var dødsårsaken. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet mandag ettermiddag eller tirsdag. Mannen er siktet for forsettlig drap, men siktelsen kan bli utvidet.

Polsk politi vil sjekke om 36-åringen har noen ytre skader og sikre de klærne han hadde på seg ved pågripelsen.

— Han er siktet på bakgrunn av funn på åstedet og annen etterforskning, sier Øystese.

36-åringen skal ikke ha gitt noen forklaring til polsk politi. Han skal i utgangspunktet avhøres av norsk politi, men hvis utleveringsprosessen viser seg å ta lang tid, kan et alternativ være at norske etterforskere reiser til Polen.