ANDERS WAAGE NILSEN anders.nilsen@bt.no

Politiet i Haugesund gikk tirsdag formiddag til væpnet aksjon for å pågripe en mann som er mistenkt for væpnet ran. Politiet omringet huset han oppholdt seg i, som ligger like ved Rossabø skole i Haugesund. Men da politiet stormet huset ved 2000-tiden, var mannen sporløst borte.Først over en time senere mannen var pågrepet. Mannen syklet i Haugesund sentrum, og ble pågrepet av to sivile politimenn, melder Nettavisen. Det oppstod et lite basketak, men ellers gikk arrestasjonen udramatisk for seg, opplyste politiet tirsdag kveld,

Politiaksjonen ble satt i gang fordi politiet mistenker mannen for et væpnet ran av en enebolig i Haugesund lørdag morgen. Mannen forskanset seg tirsdag formiddag i huset sammen med minst fire personer.

— To personer, en mann og en kvinne, kom klokken 17.25 ut av huset. De vil få status som vitner og bli avhørt, sier politifullmektig Thor Arne Reitan til NTB. Da den tredje personen, angivelig mannens bror, forlot huset, valgte politiet å storme boligen. Men da hadde hovepersonen klart å stikke av.

Mannen som er i 30-årene skal ha blitt identifisert av ransofrene under ranet.

For to år siden ble mannen skutt i magen av politiet under en aksjon i samme hus, skriver Dagbladet.no. Politiet gikk da til aksjon for å arrestere en annen mann, men traff de ransmistenkte mannen under en skuddveksling.