GØRIL HUSE, NTBStavanger/Oslo

— De er nå i gang med å starte opp kraftproduksjonen på Sleipner A og vil om kort tid starte opp igjen med normal gassproduksjon, sa assisterende informasjonssjef Else Kathrine Nesmoen i Statoil til NTB klokken 22.30 fredag.

Røyken på plattformen Sleipner A viste seg å komme fra en av plattformens kraftgeneratorer og hele fredag er de blitt arbeidet for å rette opp feilen slik at produksjonen kunne komme i gang igjen.

I livbåtene Mannskapet ble beordret i livbåtene og et helikopter ble tilkalt, da røyken ble oppdaget like etter klokken 2 natt til langfredag. Kilden til røyken viste seg å være en kortslutning i en bryter i en av plattformens kraftgeneratorer. Strømmen ble slått av og produksjonen på plattformen ble stanset.

Nesmoen sier til NTB at det aldri skal ha vært brann om bord, og livbåtene ble aldri satt på vannet.

Situasjonen avklart Beredskapspersonellet om bord, som blant annet inkluderer røykdykkere, avklarte situasjonen ved 3.30-tiden. Dermed kunne det øvrige mannskapet forlate livbåtene. Sleipner A har 128 personer om bord.

Nesmoen kan ikke si hva produksjonsstansen har påført Statoil i tapte inntekter.

— Vi ser ikke på det som tapte inntekter, heller som utsatte inntekter. Vi kan hente opp disse gassreservene på et senere tidspunkt, sier Nesmoen.

Kunder på kontinentet som normalt får gass fra Sleipner A plattformen, er omdirigert til andre felt mens Sleipner A er stengt.

Ingen personer ble skadd av røyken.

NTB