JAN NYBERG

Produktet er et samarbeid mellom de unge designerne i norway says, tradisjonsrike Gudbrandsdalens Uldvarefabrikk og den forholdsvis lille, men veletablerte møbelprodusenten L. K. Hjelle i Sykkylven.

norway says var også den designgruppen som tok mest for seg av årets designutmerkelser. Blant annet fikk de to International Design Awards; for henholdsvis møbelgruppen «Pancras» av Espen Voll og Tore Borgersen, produsert av svenske iform, og Torbjørn Andersens velkjente tidsskriftholder «Papermaster», også produsert i Sverige av Swedese. Designerne i norway says, som alle har bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Bergen og også tidligere jobbet her, holder nå hus på Grünerløkka i Oslo.

Som tidligere nevnt fikk Olav Eldøy fra Stord Merket for God design for stolen «Date» for Stokke Gruppen, og samme pris fikk også bergensbaserte Dave Vikøren og Steinar Hindenes i Circus, for serien «Burell», produsert av ForaForm.

Klassikerprisen gikk i år til Peter Opsviks stol «HÅG Balans Vital», produsert av HÅG.

DEN GJEVESTE: Årets Hederpris for God Design gikk i år til et samarbeidsprosjekt mellom norway says, Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk og L.K. Hjelle for møbelgruppen «Hal» og møbelstoffet «Odal».

ALLE FOTO: NORSK DESIGNRÅD

KLASSISK: Peter Opsvik fikk Klassikerprisen for «HÅG Balans Vital».

INTERNASJONAL 1: norway says fikk International Design Award for «Pancras».

INTERNASJONAL 2: Torbjørn Andersen fikk International Award for «Papermaster».

GOD DESIGN. Circus fra Bergen fikk Merket for God Design for «Burell».

GOD DESIGN: Ogle Noor fikk Merket for God Design for denne peisen fra Jøtul.