– Jeg har en utfordrende jobb som jeg trives veldig godt i, men jeg har ikke lyst til at vi skal ha det så travelt. Jeg vil slippe å stresse om morgenen, og ha muligheten til å hente tidlig iblant, sier Hybertsen.

Hun er enslig forsørger, og har en ledende stilling innen skadeforebygging i Tryg Vesta. Å jobbe deltid gir henne større fleksibilitet i hverdagen.

– De fleste dagene jobber jeg fullt. Så avspaserer jeg når skolefritidsordningen er stengt eller jeg trenger fri av andre grunner, sier Bente Hybertsen.

Hun er veldig glad for at arbeidsgiver er positiv, og legger til rette for at jobben kan tilpasses livssituasjonen. Samtidig er det en gjensidighet i dette: I de aller travleste periodene jobber hun ekstra, også hjemmefra, etter at datteren har lagt seg. Det utløser ekstra fri – som tas ut når det blir roligere igjen.

– For meg handler dette om prioritering. Fleksibiliteten ved å jobbe deltid betyr mer enn det jeg taper i månedlig inntekt, sier Bente Hybertsen.

Hun medgir at hun ikke har tenkt så mye på langsiktige økonomiske konsekvenser, som for eksempel pensjon.

– Men jeg ser jo ikke for meg at jeg kommer til å jobbe deltid bestandig. Det er tross alt en begrenset periode man har små barn, påpeker hun.

INVESTERER I BEDRE LIVSKVALITET: Å jobbe 80 prosent gir meg mer fleksibilitet, og bedre tid til datteren min, sier Bente Hybertsen, senior marketing konsulent i Vesta.
Bjørn Erik Larsen