Slottet vil ikke opplyse noe om hvordan prinsessen skal feire fødselsdagen, bare at det skjer med en privat markering.

Fødselsdagen blir for øvrig den første prinsessen feirer uten tittelen "kongelig høyhet". Den ga hun avkall på i forbindelse med forlovelsen og overgangen til å bli vanlig yrkeskvinne. Men den offisielle flaggdagen 22. september fikk hun beholde.

Deler ut penger

I forbindelse med fødselsdagen deler prinsesse Märtha Louise ut midler fra sitt humanitære fond. Prinsesse Märtha Louises fond fyller 30 år i år, og bidrag fra fondet er øremerket tiltak som kan gi funksjonshemmede barn i Norge glede i deres dagligliv. I fjor ble det delt ut bidrag for over en halv million kroner fra fondet.

Hvem som får bidrag i år ble vedtatt på et styremøte i fondet nylig, men tildelingene er unntatt offentligheten. Det er prinsessen selv som er styreleder i fondet, som ble opprettet av ukebladet Allers på prinsessens ettårsdag. I fjor var egenkapitalen kommet opp i nærmere 10 millioner kroner.

Ari fyller 30

Mandag 30. september fyller prinsessens ektemann Ari Behn 30 år. Hvordan denne dagen skal markeres vil Slottet heller ikke si noe om foreløpig, bortsett fra at også den skal feires privat.

Men det er ingen grunn til å tro at ikke Ari får en 30-årsdag som er en prinsessegemal verdig. Men pepperbøsse får han ikke, mannen er jo for lengst smidd i hymens lenker.

(NTB)