De uvanlig kritiske uttalelsene kom til journalistene som dekket det tradisjonsrike påskeskirennet ved Prinsehytta i Sikkilsdalen, hvor prinsesse Märtha Louise er på påskeferie sammen med kong Harald og dronning Sonja.

På spørsmål fra NRK, beskriver prinsessen to oppslag over totalt fire sider, som løgnaktige. Intervjuet sendes både på NRK og TV 2 påskeaften.

I intervjuet omtaler prinsesse Märtha Louise bladet kun som "et av disse sladrebladene", men det er ingen tvil om at oppslagene hun beskriver sto på trykk i påskenummeret til Se og Hør.

-Ren løgn Til NRK sier prinsessen at det bladet skriver er ren løgn:

— Bare for å ta et eksempel fra den siste uken. Så har et av disse sladrebladene fire sider, som er ren løgn. Og det er for eksempel at min mor er kommet til leiligheten min, og skjelt meg ut, søndagen etter at de (kongen og dronningen, red. anm.) kom hjem fra Japan. Og akkurat den dagen, da var jeg i Amerika. Jeg syns jo det er hyggelig at de tror jeg har overnaturlige evner, og at jeg kan være to steder på en gang. Men sånne ting går ikke an, når det ikke er snev av sannhet en gang, sier prinsessen.

Alvorsprat Oppslaget hun viser til, dreier seg om en angivelig alvorsprat som dronning Sonja skal ha hatt prinsessen om hennes livsførsel.

Oppslaget over to sider er ledsaget av bilder som viser prinsessen og hennes venn, forfatteren Ari Behn. Samtalen skal ifølge Se og Hør ha funnet sted i Märtha Louises leilighet i Oslo, dagen etter at dronningen og kongen kom hjem fra Japan.

Brudekjole Det andre oppslaget prinsessen reagerer på, handler om at kronprins Haakons forlovede, Mette-Marit Tjessem Høiby, skal ha kjøpt brudekjolen under en handletur i New York.

Ifølge prinsessen er ingen av historiene sanne.

Pressefolkene som fulgte kongefamiliens påskeskirenn i Sikkilsdalen påskeaften, fikk beskjed av representanter fra Slottet om kun å stille spørsmål som var knyttet til påsken.

Prinsessens uttalelser falt etter at NRK Dagsrevyens reporter Jon Gelius viste til at det har vært mye oppmerksomhet rundt prinsessen i det siste, og spurte hvordan hun har opplevd dette.

Innrømmer feil Overfor NRK innrømmer sjefredaktør Odd Nelvik i Se og Hør at ukebladet har tatt feil om når den angivelige alvorspraten mellom dronning Sonja og prinsessen fant sted.

— Vi tar den kritikken at vi har feil på et punkt, nemlig at denne alvorspraten fant sted i leiligheten. Men det er riktig, som det står at dronning Sonja dro dit denne dagen, og det har vi jo billedlagt, sier Nelvik.

Nelvik fastholder at dronningen og prinsessen har hatt en alvorsprat, men at den da har funnet sted ved en annen anledning enn hva som gjengis i bladet. Han oppgir at Se og Hør har svært gode kilder som gir dem grunnlag for å tro dette.

Overfor TV2 gir derimot Nelvik uttrykk for at prinsessens kritikk av Se og Hørs artikler om prinsessen og Mette-Marits brudekjole og prinsessens alvorsprat med dronningen er riktige. Han sier at utspillet er ledd i kongehusets mediestrategi for å fjerne fokuset på Ari Behn og flytte det til andre ting.

NTB

ANGRIPER: Se og hør skriver ren løgn over fire sider i siste nummer, mener prinsesse Märtha. Her er hun i samtale med pressen i Sikkilsdalen, hvor hun feirer påsken med kongen og dronningen. (Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX)