På oppdrag for Bergens Tidende har Spåmann Yang stilt både et vestlig horoskop og et klassisk kinesisk horoskop for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits første barn.

Store forventninger vil bli knyttet til den nyankomne, som en gang kan bli dronning av Norge.

Skal vi tro Henning Hai Lee Yang, har vi med en riktig spennende dame å gjøre: sporty, sosialt anlagt og med omsorg for andre mennesker.

Begge horoskopene tyder imidlertid på at hun ikke nødvendigvis vil ha lyst på jobben som dronning.

Vannmann

Kronprinsessen ble født 21.01.04 kl. 09.13 i Oslo, på første dag i Vannmannens tegn. Hun har både sol og ascendant i Vannmannen. Denne stjernekonstellasjonen antyder at hun får vanskeligheter med å finne en fast retning yrkesmessig. Årsaken er at hun blir svært allsidig , og nysgjerrig på alt rundt henne. Hun kommer til å bli en heftig prinsesse.

Hun blir en meget sosialt orientert person med stort engasjement for sine nærmeste medmennesker. Det ligger an til mange reiser der hun hjelper svake i samfunnet; hun blir med andre ord en fin representant for Norge ute i verden. Spesielt vil hun utmerke seg i humanitært arbeid.

Hun blir en prinsesse med sterke prinsipper, og arbeidet hun gjør vil være preget av hennes politiske overbevisning.

Hun vil bli en inspirerende person for mange. Selv blir hun sterkt motivert av å ta vare på vennskap.

Prinsessen vil ikke søke det materialistiske, og vil oppleve størst tilfredsstillelse i en rolle der hun får uttrykke sin omtanke for andre.

Hun vil kle sin rolle godt, både på scenen og bak kulissene.

Født i Vanngeitas år

Ifølge det kinesiske horoskopet er den nyfødte prinsessen født på siste dag i Vanngeitas år, og i Treoksens måned, Jordgrisens dag og Jordslangens time.

Som i det vestlig horoskopet, er det kinesiske horoskopet inndelt i tolv hus.

Ming er det første og viktigste. Der har prinsessen selveste Solen, men også en mindre gunstig planet, Chu Men. Denne planeten antyder tvil om hun virkelig vil ønske å være tronarving når hun blir stor.

I det andre huset som går på foreldre, har hun de to positive planetene Tien Shang og Wen Chu. De forteller om svært ressurssterke foreldre som vil støtte opp om henne.

I det tredje huset, som står for fornøyelser, har hun to svært bevegelige stjerner. Det betyr at hun kommer til å bli aktiv i sport og også engasjert i humanitært arbeid.

Med selveste Polarstjernen i fjerde hus, kommer hun til å besitte mange eiendommer i sitt liv.

Guttejente med myk mann

I det femte huset, som står for karriere, er det relativt blankt. Det betyr at hun kommer til å utvikle seg på sin måte, uten en fast yrkesretning. Også i det sjette huset er det temmelig blankt, og siden dette står for kolleger, betyr det at hun ikke blir avhengig av å ha kolleger.

Det syvende huset står for flytting. Der er det også blankt i prinsessens kinesiske horoskop. Det betyr at hun kommer til å bo der det måtte passe henne.

To tøffe planeter (Nien Ching og Bo Chun) har hun i huset for sykdom. Det betyr at hun må prøve å ta vare på seg selv når hun vokser opp. For denne jenten blir veldig aktiv. Hun kan til og med bli litt guttaktig, og ta altfor mange unødige sjanser.

Det niende huset står for penger. Der står den negative planeten Di Chie, og forteller at hun ikke vil bli så flink med penger. Det vil være lurt av henne å la andre sakkyndige ta seg av privatøkonomien hennes.

I det tiende huset, som står for barn, har hun derimot to meget flotte stjerner; Tien Fu og Wen Chang. Barna hennes blir vellykkete.

Selveste Månen befinner seg i det ellevte huset, som står for ekteskap. Her finnes også en annen positiv planet. Ektemannen hennes kommer til å bli en snill, men kanskje litt myk mann.

Det tolvte huset står for brødre, og der har prinsessen to positive og mannlige planeter. Hun kommer til å få flere brødre enn søstre.

Spørsmålet om hun overlater tronen til en yngre bror vil komme opp.

SPÅR: En aktiv, sosial jente, men som kan komme til å ta unødige sjanser, spår Henning Hai Lee Yang om vår nye kronprinsesse.

TEGNING: AUGON JOHNSEN