På en iskald vinterdag i Oslo var Slottskapellet pyntet med vårlige blomster i blått, grønt, hvitt og kremhvitt. Til stede i prinsedåpen var en rekke kongelige gjester, blant annet Danmarks dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og Sveriges kronprinsesse Victoria.

Samler folket — Når en prins døpes, samler denne begivenheten et helt folk rundt den kongelige familie, sa Oslo-biskop Ole Christian Kvarme da han lørdag innledet dåpsseremonien i Slottskapellet med bønn.

— Et helt folk ønsker lykke til og takker livets Gud for det håp det lille barn representerer, sa biskop Kvarme til alle gjestene i Slottskapellet lørdag formiddag.

Biskopen la til at de første bilder av lille prins Sverre Magnus viste oss et ansikt med våkne øyne og et åpent blikk.

— Det er betagende å se inn i et spedbarns ventende og granskende blikk. Hva vil disse øynene få oppleve og se i dager og år som kommer, sa Kvarme.

Mette-Marit leste

Kronprinsesse Mette-Marit leste fra Matteusevangeliet og Kari Bremnes framførte «Et lite barn som kommer», en sang hun har skrevet spesielt til prins Sverre Magnus’ dåp.

Prins Sverre Magnus hylskrek da han ble båret til dåpen av dronning Sonja. Prinsesse Ingrid Alexandra (2) syntes tydeligvis det var mer spennende å se på alle gjestene enn på selve dåpsseremonien, så hun gikk og satte seg på gulvet mens høytideligheten foregikk i Slottskapellet.

Prins Sverre Magnus ble båret til dåpen i dåpskjolen som ble sydd av prinsens oldemor, prinsesse Ingeborg i 1920. Den samme dåpskjolen har blitt benyttet av alle kong Olavs etterkommere, med unntak av prinsesse Ingrid Alexandra.

Prinsesse Ingrid Alexandra, Marius Borg Høiby og prinsesse Märtha Louises datter Maud Angelica tente sammen en krans med hvite lys i Slottskapellet for prins Sverre Magnus.

Knut Falch / SCANPIX
Tor Richardsen / SCANPIX /