Prins Christian Valdemar Henri John er prinsens fulle navn, mens foreldrenes kjælenavn på sønnen er Lillemann, ifølge kronprinsesse Mary. Ved å gi sin sønn fire navn, har de fulgt kongelig dansk tradisjon på dette området. Også prinsens far, onkel og de små fetterne Nikolai og Felix har alle fire døpenavn.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er blant prinsens åtte faddere. De øvrige fadderne er kronprinsesse Victoria, kronprinsessens søster Jane Stephens, prins Joachim, kronprinsens fetter Pavlos, Hamish Campbell og Jeppe Handwerk. De to sistnevnte er venner av lilleprinsens foreldre.

Mor ga lillefingeren Da den lille prinsen viste tegn til uro under seremonien, ga mor ham lillefingeren sin å sutte på, noe han virket svært tilfreds med. Varme smil fra mor ble også møtt med varme smil fra dåpsbarnet, som var iført familiedåpskjolen fra 1870, som også hans far og farmor er døpt i.

Kirken var vakkert pyntet med forskjellige vårblomster i blått og hvitt, og for riktig å understreke at det var en prinsedåp, var også mor og farmor kledd i blått for anledningen.

Døpefatet med tilhørende vannmugge og lysestaker er av rent gull og laget i 1660. Det har vært brukt ved alle danske kongebarns dåp siden 1671.

Ved kongelige dåpshandlinger i Europa er det vanlig å bruke vann fra Jordan-elven, men lille Christian er døpt i vann rett fra springen, ifølge danske aviser.

329 gjester 329 gjester var til stede i Christiansborg slottskirke under dåpsseremonien lørdag. I tillegg til det norske kronprinsparet var også prinsesse Märtha Louise og Ari Behn blant gjestene.

Det var også prinsesse Alexandra, som er skilt fra prins Joachim, men fortsatt er velkommen som gjest i den danske kongefamilien. Hun kom til kirken sammen med sine to sønner Nikolai og Felix, men måtte nøye seg med å sitte på «nummer to-benken», sammen med blant andre Märtha og Ari, mens sønnene satt med sin far lenger foran i kirken.

Også kongehusene i Sverige, Nederland, Belgia og Luxembourg var representert ved dåpen, i tillegg til det danske kronprinsparets tallrike familie på begge sider.

Mottakelse Etter dåpen var det mottakelse for alle gjestene i Riddersalen på Christiansborg. Her vandret kronprinsessen med den nydøpte prinsen på armen rundt blant gjestene så alle fikk hilse på.

Lørdag kveld holder dåpsbarnets foreldre en privat middag for 50 gjester i sitt hjem på Fredensborg, nord for København, der også de norske kongelige gjestene vil være til stede.

REUTERS/Christian Charisius / SCANPIX
Kronprinsesse Mary av Danmark med sønnen. Biskop Erik Norman Svendsen står for dåpen. Kronprins Frederik ser på. FOTO: REUTERS/Soren Bidstrup/Pool