I minnetalen trakk han spesielt frem kjærligheten til konen Guro og de fem barna.

— Han skrøt alltid av minst én av dere, ofte av alle sammen – og barnebarna, sa Berg da han innledet sitt nære og personlige minneord over Knut Olsen, som døde 11. januar, 57 år gammel.

Mistet faren tidlig

Også sentralbanksjef Øystein Olsen mintes omsorgen broren viste sine nærmeste.

— Helt til det siste var han opptatt av å støtte dem rundt seg, noe han viste i ord og blikk.

Tvillingbrødrene og resten av søskenflokken på fire mistet sin far tidlig, og savnet og sorgen etter det tapet ble også tatt opp av flere.

– Knut klarte å kombinere vemod og savn med latter, lek, lykke og kjærlighet, sa broren i sin minnetale.

Kollega og venn Claus Wiese snakket om en side ved Olsen som mange av dem som jobbet med ham har nevnt: den profesjonelle perfeksjonisten.

— Du lærte meg at TV er mer enn noen bilder kombinert med mer eller mindre dårlig språk. Det kunne også være kunst, og du var kunstneren.

19.05-Olsen

Å jobbe sammen med en perfeksjonist, som stiller høye krav til både seg selv og medarbeiderne, kunne også bringe med seg en viss frustrasjon. Wiese var ikke den som påpekte at det slett ikke var alltid deadline ble overholdt.

— Du kunne drive oss til vanvidd. Det var alltid noe som kunne flikkes på og forbedres, selv når det var to minutter til sending klokken syv og vi ropte at nå MÅ det innslaget være ferdig, fortalte Dagsrevy-makker Nina Owing. Til sammen har hun ledet over 200 nyhetssendinger med mannen som ifølge anekdoten fikk tilnavnet 19.05-Olsen.

Skogen og havet

I løpet av sine 26 år i NRK gjennomførte Knut Olsen rundt 1.000 direktesendinger og var kanskje mest kjent for sine debattprogrammer.

Han var med og formet journalistikken slik vi kjenner den i dag, er ett av skussmålene Olsen har fått fra tidligere kolleger.

Bisettelsen torsdag ble avsluttet med «Deilig er jorden», før kisten ble båret ut og ført til Steinskogen gravlund. Olsen brukte mye av fritiden på ski i Krokskogen nord for Oslo og på familiens hytteparadis på Hvaler.

Ifølge presten var dette noe av utgangspunktet da Olsen selv beskrev hvordan han ønsket at gravstedet skulle være:

— Jeg skal ha skogen bak meg og utsikt mot havet.