Dagbladet meldte mandag formiddag at en mann skulle være pågrepet av polsk politi i Wroclaw for å ha vært delaktig i bombeangrepet i Regjeringskvartalet fredag.

Dette avviser nå polsk politi. Ingen skal være siktet eller pågrepet i Polen etter bombeangrepet i Regjeringskvartalet i Oslo fredag, melder Reuters.

Derimot har polsk politi ifølge Reuters avhørt en mann, og undersøker om det er noen forbindelser mellom ham og terrorsiktede Anders Behring Breivik.

Men foreløpig ser det ut til at forbindelsen mellom den polske mannen og Breivik bare har vært av forretningsmessig karakter, og at Breivik har kjøpt produkter av ham som skal være allment tilgjengelige i Polen.

Selger kjemikalier

Ifølge Dagbladet melder polske medier at polakken skal være innehaver av en internettbutikk som selger kjemiske produkter og driver forretningen sin fra Wroclaw.

Polske myndigheter skal allerede fredag ha mottatt en hastemelding fra norsk politi, der de ble bedt om å undersøke den siktede og forretningsvirksomheten han driver på internett.

Kontakten med firmaet skal fremgå av hva terrorsiktede Anders Behring Breivik selv har skrevet i «manifestet» sitt.

Omtalt i manifest

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT omtaler Breivik Polen som et land der det er mulig å kjøpe komponenter til å lage bomber av over disk. Han skriver at det i Polen er lett å kjøpe deler som er ulovlige i andre land, for så å smugle dem til det landet bomben skal lages i.

— Mange av disse øststatsfabrikkene kommer til å selge de fleste kjemikalier til deg så lenge du fremstår som en troverdig kunde, altså ikke-muslimsk og ikke-ekstremist, skriver Breivik ifølge TT.