Grunnen til den litt uvanlige frokosten var den årlige julefotograferingen av kongefamilien. I fjor pyntet de kaker på Kongsseteren, i år foregikk fotograferingen i barnas lekeområde bak hovedbygningen på Skaugum.

Friluftsmennesket dronning Sonja hadde regien på det hele og hjalp barnebarna både med pølsegrilling og med å lage snømann.

De tre Skaugum-barna tok seg også tid til en liten aketur til ære for fotografene.

I bakgrunnen Kong Harald, for anledningen iført boblejakke og skilue, og storebror Marius holdt seg litt i bakgrunnen og lot familiens yngste være i fokus under TV-opptak og fotografering.

Treåringen Sverre Magnus, som familien bare kaller Magnus, holdt seg i mamma Mette-Marits trygge nærhet, mens Ingrid Alexandra vandret rundt med pappa Haakon før hun smilende tok plass med de andre rundt bålet.

— Vi har spist pølser ute i barnehagen også, kunne hun fortelle.

Jul på Kongsseteren

Den lille tronarvingen som blir fem år i januar, viste fotografene et lite lam hun hadde i hånden. Kanskje var det morgenens adventskalendergave?

Om en ukes tid flytter kongeparet og kronprinsfamilien til Kongsseteren, der de skal feire jul sammen i år. Prinsesse Märtha Louise feirer jul hjemme i Lommedalen sammen med svigerfamilien.

SCANPIX