Erlend Frafjord

I 23-tiden fredag kveld fikk politiet i Stavanger melding fra en tipser på Austre Åmøy som observerte et grønt lys på et skjær ute i fjorden. Dette skulle seinere vise seg å være en lanterne fra motorseilbåten til Ivar Berge fra Randaberg. Båten på litt over 30 fot hadde kjørt rett på det lille skjæret Kuppholmen og strandet der.

Men samtidig var politiet hektisk opptatt med en leteaksjon etter at en 52-åring falt i sjøen mellom Vassøy og Roaldsøy en nautisk mil lenger sør. 52-åringen omkom, og politiet fryktet en stund at også andre personer lå i sjøen.

Utrolig nok skjedde denne ulykken like i nærheten av en annen holme som også heter Kuppholmen. Denne holmen er utstyrt med en stake som bærer et grønt lys. Operasjonssentralen i Stavanger-politiet trodde at det var den sistnevnte Kuppholmen tipseren snakket om.

— Fredag kveld var det ingen i politiet som visste at det eksisterter to holmer med samme navn bare en nautisk mil fra hverandre. Derfor ble det ikke satt i gang leting etter Berge, sier stabssjef Ragnvald Erga ved Stavanger politikammer. Berge ble heller ikke meldt savnet av familien siden han hadde varslet at fisketuren skulle vare natten over.

Stavanger Aftenblad