– Vi har en ordførerkandidat som vi mener burde kunne ha en bred støtte i Oslo. Vi trenger det klarlagt, sier Venstres gruppeleder i Oslo, Ola Elvestuen til NTB.

Venstre skal i samtaler med både Ap, SV og Høyre etter at Frp og KrF forkastet den borgerlige avtalen der Venstre skulle få ordføreren i Oslo. Elvestuen avviser Fremskrittspartiets Carl I. Hagens påstand om at de er blitt stormannsgale.

– Vi hadde en avtale som var et godt balansepunkt mellom Venstre i bystyret og et byråd vi ikke sitter i. For å få ryddige arbeidsforhold mellom Venstre og byrådet, var det helt nødvendig å ha ordfører, sier Elvestuen til NTB.

Samtaler

Aps byrådslederkandidat Rune Gerhardsen peker på at Venstre er lite og er avhengig av en avtale med noen. Han møter Elvestuen til samtaler lørdag.

– Slik det ser ut nå, blir det i hvert fall ikke Svenn Kristiansen (Frp) eller Fabian Stang (H) som blir ordfører. De har ikke nok stemmer, sier Gerhardsen til NTB.

Også i Høyre pågår diskusjonen for fullt denne helgen, bekrefter byrådsleder Erling Lae (H).

– Hvis en skal få til ting så tror jeg en ikke skal brette ut alt en driver med, sier Lae.

Ifølge lederen i Oslo Frp, Peter N. Myhre, er det uaktuelt å sette seg rundt forhandlingsbordet for å se på den forkastede avtalen på nytt.

– Hvis Venstre fremdeles står på at alle politiske poenger i avtalen skal være innenfor rammen av Venstres program, så er dette uinteressant, sier Myhre til NTB.

Byrådslederen vil ikke gi ved dørene

– Vi er selvfølgelig interessert i samtaler med KrF om de tar kontakt med oss, men Høyre kan ikke avgi flere verv. Vi kan ikke forhandle vekk valgresultatet, sier Lae til NTB.

– Vårt krav var beskjedent, men hvis Erling Lae vil snakke om det flere ganger, stiller vi gjerne opp, sier Aud Kvalbein, gruppeleder i KrF.

Konstituering

Onsdag blir det uansett klart hvem som blir ordfører og hvem som blir ledere av hovedstadens politiske komiteer. Kjell Veivåg (V) vet ikke om han får det mektige ordførerkjedet i hovedstaden rundt halsen.

– Dette er det eneste spørsmålet i verden jeg ikke kan svare på nå, sier en lattermild Kjell Veivåg på spørsmål fra NTB.