Den 44 år gamle politimannen fra Østfold må mandag møte som tiltalt i Moss tingrett. Han ble pågrepet i mars i fjor etter at ei jente varslet politiet. 44-åringen nekter straffskyld.

Påtalemyndigheten mener han en rekke ganger har tatt kontakt med sårbare ungjenter ut fra et seksuelt motiv. De mest alvorlige tiltalepunktene handler om at politimannen misbrukte sin stilling eller avhengighetsforhold til å skaffe seg seksuell omgang med to tenåringsjenter.

— Bygget opp tillitsforhold

Den første hendelsen fant sted allerede i 2002-2003 da han kom i kontakt med ei ung jente på nettstedet Spraydate, ifølge tiltalen. Hun hadde en del personlige problemer, men drømte om å utdanne seg til politi.

Politimannen skal ha forsikret jenta om at det var trygt at de skulle møtes, siden han var politimann. Han bygget opp et tillitsforhold til henne, som skal ha endt med at de hadde seksuell omgang kort tid etterpå. Den andre hendelsen skal ha funnet sted noen år senere.

Jenta slet også med økonomiske problemer, og politimannen skal ha påtatt seg å hjelpe henne. Han skal ha fått fullmakt til å representere henne overfor kreditorer og lånte henne angivelig en mindre pengesum. Som betaling fikk han bilder av henne av seksuell karakter via webkamera, ifølge tiltalen.

- Kontaktet jente i straffesak

En annen jente kom i kontakt med politimannen i mai 2009. Hun var fornærmet i en straffesak som gjaldt seksuell omgang med barn under 16 år. På samme tid som politimannen avhørte den unge jenta, skal han ha tatt kontakt med henne på MSN under dekke av å være en kollega av seg selv.

— Samtalen dreide seg på hans initiativ om sex, straffesaken og at politimannen likte henne godt. Som kollegaen oppfordret han henne til å ta kontakt med politimannen og understreket at det ville være trygt, heter det i tiltalen.

Kort tid etterpå tok jenta kontakt med politimannen. Han skal ha tatt henne med til et hotell, hvor han angivelig hadde oralsex med henne.

Viser blogginnlegg

Politimannen er i dag suspendert fra stillingen. Han nekter for å ha gjort noe galt. Mannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, mener blogginnlegg som en av jentene har skrevet, vil vise dette.

— Vi har utarbeidet et utdrag med bakgrunn i fornærmedes virksomhet på nettet. Hun har vært aktiv på bloggen sin, og det hun skriver vil være av interesse for sakens fulle opplysning, sier Ihlebæk til NTB. Han vil ikke gå nærmere inn på hva jenta skriver.

- Ga seg ut for å være 17-åring

Politimannen skal over flere år ha brukt chattekanaler til å komme i kontakt med unge jenter. Flere ganger skal han ha brukt identiteten Henriette (17), med e-postadresse orgasmeeksperten@hotmail.com. «Henriette» skrev inngående om sine egne seksuelle preferanser, og lurte på hva jentene likte. Hun anbefalte også politimannen som seksualpartner.

— Kjenner en ok kar som ikke bor så langt unna deg. Noe eldre, men kjempehyggelig og dritgod i senga. He he. Får jeg gi ham mailadr. di?, het det i meldingen til en av jentene.

Alle de ti jentene som skal ha hatt kontakt med mannen, skal forklare seg under rettssaken. Det er ventet at det vil bli bedt om lukkede dører under deler av forklaringene.