Den siktede politimannen skal ha tatt deler av et parti beslaglagt amfetamin, skriver Østlandets Blad.

Selv nekter han for siktelsen og sier alt beror på en forglemmelse.

Politimester Arne Jørgen Olafsen bekreftet torsdag at politimannen var blitt pågrepet og siktet for tyveri.

Nekter

– Jeg ble tirsdag formiddag varslet om at det var et betydelig svinn fra et narkotikabeslag i Follo. Med bakgrunn i denne informasjonen varslet jeg spesialenheten, sier Olafsen.

Politimannen har sittet i avhør. Han nekter for å ha tatt så mye som de mellom 20 og 30 grammene som han er siktet for å ha stjålet. Alt beror på en forglemmelse etter at han tok en prøve av det beslaglagte stoffet som skulle sendes til analyse.

– Han ble forstyrret i det han skulle ta en prøve, han puttet prøven i lomma, gikk ut og låste døren. Dette gikk i glemmeboken og han tok prøven med seg hjem, sier advokat Knut Smedsrud som forsvarer 41-åringen.

– Dramatisk

Det er Spesialenheten for politisaker som håndterer saken. Den siktede ble varetektsfengslet for en uke torsdag. Politimesteren beskriver det som dramatisk at en politimann er pågrepet og siktet for brudd på narkotikabestemmelsene i straffeloven.

Han vil likevel ikke forhåndsdømme mannen som har arbeidet som operasjonsleder og mellomleder i Follo politidistrikt, men sier politidistriktet står overfor en tøff utfordring å håndtere saken.

– Jeg håper han får en rettferdig etterforskning; det er jeg sikker på at han får, sier hovedtillitsvalgt Jahn Thore Nerhus i Follo politidistrikt til avisen.