– Jeg kan bekrefte at vi etterforsker en polititjenestemann som tilhører Rogaland politidistrikt, sier etterforskningsleder Anne Dehn Arvesen, advokat ved Spesialenheten for politisaker, til Rogalands Avis.

Mannen i slutten av 40-årene er siktet etter straffelovens paragrafer 255 og 256. Siktelsen har en strafferamme på inntil seks år.

Den siktede politibetjenten ble pågrepet mandag. Tirsdag ble han i Haugesund tingrett varetektsfengslet med brev— og besøkskontroll.

Saken startet for rundt tre uker siden, da Statsadvokaten i Rogaland varslet Spesialenheten for politisaker.

– Statsadvokaten savnet et beslag av narkotika fra en sak. Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mye det dreier seg om, sier Johan Martin Welhaven, regionleder ved Spesialenhetens avdeling i Øst-Norge til Aftenbladet.no.

Den siktede politibetjenten deltok i etterforskningen av narkosaken som det forsvunne partiet stammer fra.

– Generelt er det slik at når man har politimyndighet, så har man ansvar for å håndtere beslag. Vi har rutiner for hvordan beslag skal håndteres og kontrollrutiner for hvordan dette skal etterleves. Men i disse rutinene er vi også til en viss grad avhengige av tillit til den som utfører jobben, sier konstituert politimester i Rogaland politidistrikt Hans Vik til TV 2.

Siktede er avhørt. Han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer, advokat Inger Marie Sunde.