Både Bjarne Håkon Hanssen (Ap), Olaf Thommessen (V), Erna Solberg (H) og Kristin Halvorsen (SV) kom for å holde innlegg til forsvar for Kadras rett til å uttale seg uten å risikere å bli banket opp.

– Viktig å stå opp

Arbeids— og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen er glad for initiativet som ble tatt av Jarl Flaaten Bjørk og Arild Knutsen. Det var imidlertid bare rundt 100 tilhørere som møtte opp for å høre på, noe som nok skyldes at arrangementet var dårlig varslet.

– Det er viktig å stå opp for grunnleggende verdier som ytringsfriheten. Kvinner skal kunne bevege seg rundt i byen uten å være redd for å bli banket opp for noe de har sagt, sier Hanssen til NTB.

Les også: Vil løslate siktede

– Aksepterer ikke vold

Alle de oppmøtte politikerne syntes å mene det samme denne kvelden.

– Det å være liberal har visse grenser. Visse ting kan vi ikke inngå kompromisser om, blant annet ytringsfriheten. Selv om man er dypt uenig med noen, skal man kjempe for motpartens rett til å ytre seg. Men vold er ingen ytringsform vi kan akseptere, sier Thommessen til NTB.

Også advokat Abid Q. Raja, sosialantropolog Unni Wikan og Ny Tid-redaktør Martine Aurdal sto på talerlisten. Det samme gjorde leder i Islamsk Råd Senaid Kobilica.