• I denne debatten må man være frekk for å komme til orde, sukker Torstein Dahle (RV). Han får støtte av Erna Solberg (H) som mener TV 2s programleder girer opp tempoet og satser mest på underholdning.

— Jeg synes denne partilederdebatten er annerledes enn den på NRK. Her satser man mer på underholdning, sier Høyre-leder Erna Solberg til Bergens Tidende.

I pausen på den siste partilederdebatten i TV 2-huset på Nøstet uttrykte hun lett frustrasjon over en presset debatt.

— Det er viktig å skape engasjement. Men når debatten gires opp, er det ikke sikkert det er en fordel for velgerne. Det blir ikke så informativ, sier Solberg.

Hun sa også ifra under debatten i det hete tv-studioet:

— Jeg prøver å være et høflig menneske, men det nytter visst ikke her.

Frekkere Dale

Også RVs Stortingskandidat Torstein Dahle var en smule frustrert i pausen.

— Jeg forsøker å få ordet, men det er jammen ikke lett. Her må man visst være litt frekkere for å komme til orde. Spørsmålet nå er om jeg skal velge den strategien, sier han på vei ut til peptalk med partikolleger.

I gangen utenfor tv-studioet får han tydelig beskjed om å bli frekkere og stå på.

Også Sp-leder Åslaug Haga var frustrert over måten debatten ble gjennomført på:

— Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg dette kunne vært gjennomført mer verdig, sa hun til Bergens Tidende etter at kameraene var slått av i går kveld.

Tøffingen Audun

Kristin Halvorsen (SV) virker relativt fornøyd etter første runde. Kanskje har det mest med en ny nasjonal meningsmåling hun blir forelagt rett etter at tv-kameraene er skrudd av.

— Nå mobiliserer vi alt vi har. Det er SV-velgerne som avgjør dette valget. Mange av dem er unge og trenger en ekstra puff for å stemme, sier SV-lederen, og fremhever Audun Lysbakkens innsats både i finanskomiteen og valgkampen.

— Hordaland har ikke råd til å miste en sånn tøffing. Han må inn på Stortinget. Audun kommer til å prege norsk politikk i mange år, men han må velges inn nå.

— Hva med deg selv. Er du sliten?

— Sliten? Næh, nå er det mer sånn uh!, sier SV-lederen og sender en knyttneve opp i luften.

Heller ikke Erna Solberg kjenner seg sliten:

— Vi er i siget! Og valgstemningen her i Bergen har vært god. Det er flott at Torgallmenningen blir sentrum i siste fase av valgkampen.

Både Kystpartiets Roy Waage og RVs Torstein Dahle sa til BT i går kveld at de syntes det var lettere å komme til ordet i gårsdagens debatt, enn på NRK fredag.

Programleder Oddvar Stenstrøm forsvant fra studio like etter at debatten var ferdig i går kveld. Det lyktes ikke BT å få hans kommentarer til kritikken.

Les mer om debatten i BTs papirutgave søndag.

<b>SISTE STORE DEBATT:</b> Dagfinn Høybråten, Lars Sponheim og Erna Solberg var blant deltakerne i den omstridte debatten på TV 2.
Gidske Stark
<b>KRITISERES:</b> Flere av partilederne som ble grillet av programleder Oddvar Stenstrøm, var frustrerte over måten debatten ble gjennomført på.
Gidske Stark