Haidar Hussein og Ali Ayaz Shafa har vært på rømmen i Europa i tre uker etter at en 40 år gammel kvinne ble skutt og drept i en leilighet på Torshov i juni. En 47 år gammel mann ble skadd i hendelsen.

– De to har samtykket til varetektsfengsling, så det blir ikke noe rettsmøte. Fengsling vil bli avgjort i en kontorforretning mandag, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Sjak R. Haaheim, til NTB.

Politiet ønsker verken at de to skal snakke med hverandre eller med utenforstående, og ber derfor om isolasjon.

Fri forklaring

De to har vært på rømmen sammen i lang tid, og har dermed hatt god tid til å samkjøre sine forklaringer. Politiet mener likevel isolasjon er nødvendig.

– De vet ikke hvilke opplysninger vi sitter med. Selv om de har kunnet planlegge hva de skal si, vil vi forhindre at de skal kunne snakke sammen om den informasjonen vi har, sier Haaheim.

Politiadvokaten sier de ikke anser saken som ferdig etterforsket, og at det derfor er viktig at de kan hente ytterligere informasjon også etter at de to er avhørt.

– Vi har et rimelig godt bilde av hva som skjedde inne i leiligheten. Forhistorien er mer uklar, sier Haaheim.

Mange spørsmål

Hussein og Shafa er begge siktet for overlagt drap, samt forsøk på forsettlig drap på 47-åringen som også befant seg i leiligheten på Torshov. I tillegg er de siktet for brudd på våpenloven.

De er også blitt koblet til skuddene avfyrt mot journalist Nina Johnsruds hus, samt heroinsalget som førte til at Husseins kjæreste Tanja Petrusson døde av en overdose tidligere i juni.

– Vi har mange spørsmål til de to, og det vil være naturlig å komme inn på både Johnsrud-skuddene og heroinsalg, sier Haaheim.

Haaheim vil ikke kommentere om de har beslaglagt noe våpen, og han vil heller ikke si om de har andre mistenkte i saken.