— Mannen har forklart seg for politiet. Han kommer ikke til å møte opp i Oslo tingrett lørdag, men han har samtykket til fengsling. Politiet har bedt om åtte uker, sier mannens forsvarer, advokat Thomas R. Wyller til NTB.

Mannen var ilagt forbud mot å besøke kona på grunn av en tidligere voldsepisode.

Den siktede ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter drapet, som ble begått i nærheten av en bussholdeplass i Prinsdal i Oslo dit kvinnen og den siktede mannen kom med buss torsdag kveld fra Oslo S.

– Vi har avhørt flere vitner og mener å ha god oversikt over hendelsesforløpet, men er fortsatt interessert i informasjon fra vitner som var på åstedet eller som har kjørt med samme buss til Prinsdal som de to, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til NTB.

Nektet å forklare seg

Den siktede mannen er vietnameser. Han kom til Norge for ca. tre år siden som asylsøker, mens hans kone – den drepte kvinnen – var norsk statsborger.

– Den pågrepne er siktet for forsettlig drap og vil bli framstilt for varetektsfengsling lørdag, sier Kristiansen.

Politiet hadde fredag ettermiddag ikke oversikt over bakgrunnen for og omstendighetene rundt besøksforbudet. Politiet hadde heller ingen opplysninger som tyder på at kvinnen var utstyrt med voldsalarm. Mannen har nektet å forklare seg før han får advokat, ifølge Kristiansen.

Pågrepet på restaurant

Den drapssiktede 30-åringen ble pågrepet på en pizzarestaurant der han satt med parets halvannet år barn i en barnevogn. Pizzarestauranten ligger like i nærheten av bussholdeplass i Prinsdal, sør for Oslo sentrum, der paret gikk av bussen med barnevognen. De to tok bussen fra Oslo S klokken 20.30 torsdag kveld. Drapet ble begått ved 21-tiden.

Ifølge Aftenposten var drapsofferet gravid i femte måned med 30-åringens andre barn.

Stukket flere ganger

Vitner som var på åstedet, har forklart politiet at den 25 år gammel kvinnen ble stukket flere ganger, og at hun falt om på stedet. Vitner forsøkte å gi kvinnen førstehjelp, mens ett øyevitne tok opp forfølgelsen av 30-åringen. Kvinnen ble hentet av ambulanse, men konstatert død kort tid etter at hun ble hentet, ifølge Kristiansen.

Etter å ha stukket ned kvinnen, tok siktede med seg barnevognen og forlot stedet. Han gikk inn på pizzarestauranten der han skal ha kjøpt øl. Her ble han pågrepet kort tid etter uten dramatikk. Ifølge politiet var 30-åringen helt rolig og gjorde ingen motstand da polititjenestemenn pågrep ham.

Barnevernet

Politiet hadde fredag ettermiddag ennå ikke funnet drapsvåpenet og visste derfor ikke om kvinnen ble stukket med en kniv.

Det halvannet år gamle barnet ble natt til fredag tatt hånd om av barnevernet. Barnet har ikke lidd fysisk overlast og skulle i løpet av fredag overlates til slektninger av den drepte kvinnen, ifølge Kristiansen.

Den drepte kvinnen hadde en datter til fra et tidligere forhold. 30-åringen var ilagt forbud mot å besøke både kvinnen og hennes eldste datter.