Stemningen er munter i kommandorommet. Tina-teamet skal ha statusmøte hvor etterforskningen blir gjennomgått og neste skritt planlegges. Men under den lette stemningen ligger alvoret. Veggene i rommet er dekket av metervis med kart og flytdiagram med opplysninger fra de siste timene Tina Jørgensen levde. Tina-saken opptar etterforskerne hver dag, og mange ganger om natten også.

— Jeg har fortsatt tro på at vi skal oppklare saken, sier politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen, til NTB.

Det er denne troen som holder teamet oppe, dag etter dag. I tipsflommen kan det gjemme seg en viktig opplysning som gir håp når saken ser håpløs ut. Alle venter på den siste og avgjørende biten som fører til en pågripelse. To ganger i uka samles etterforskerne til et statusmøte. I tillegg er det fellesmøte for hele teamet hver morgen. Av og til inviterer etterforskningsleder, politiførstebetjent Odd Tveit Jørgensen, teamet til pizza og uformell prat.

Grundig Det nærmer seg et halvt år siden 20 år gamle Tina Jørgensen forsvant. Politiet har 25 ansatte som jobber full tid med Tina-saken.

— Dette er et tålmodighetsarbeid, sier Jørgensen. Så langt har etterforskerne gjennomført over 1.200 avhør. Nesten like mange tips er gjennomarbeidet. Til sammen har over 100.000 opplysninger blitt matet inn i datamaskinene. Stavanger-politiet får hjelp av Kripos til å sortere alt materialet de samler inn. For hver avhør har nye opplysninger er blitt lagt til, mens ting som ikke har noe med saken å gjøre har blitt luket bort.

Tekniske bevis Etterforskningslederne vil ikke gi noen opplysninger om hvilke resultater politiet har fått eller om det ligger fellende bevis mot en drapsmann i resultatene fra de tekniske undersøkelsene.

Politiet tror Tina Jørgensen spaserte over Bybrua på vei hjem til Grasholmen natt til 24. september. De tror også at hun ble drept under Bybrua, bare noen hundre meter fra hjemmet sitt. Men mange biter i puslespillet mangler.

— Vi har ikke funnet håndvesken eller mobiltelefonen hennes, sier politiavdelingssjef Knutsen. En lyskledd mann som skal ha gått over broen, har heller ikke meldt seg. Og ved Bore kirke er det mange biler som politiet ennå ikke har sjekket ut. Tina-teamet tar derfor gjerne imot mange flere tips fra publikum.

NTB — Bodil K. Sandvik