13 år gamle Susanne Auke ble mandag operert på nytt etter ulykken. I en blogg forteller moren at hun kjørte forbi ulykkesstedet og oppdaget at datteren var påkjørt og savnet.

Fire dager etter ulykken er tilstanden fortsatt kritisk og ustabil for 13-åringen. Hun er innlagt på brannskadeavsnittet på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, og ble mandag operert på nytt.

Tekniske spor Politiet har tatt beslag i begge bilene, og den foreløpige undersøkelsen bekrefter at begge var involvert i ulykken. Den fullstendige tekniske undersøkelsen skal etter planen starte onsdag i denne uken, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt i en pressemelding. Begge førerne skal inn til avhør i løpet av uken mens arbeidet med å kartlegge hendelsesforløpet fortsetter.

Politiet opplyser at det foreløpig er grunn til å anta at den kvinnelige føreren, som er polsk, fikk panikk da hun oppdaget at det lå en person under bilen. Sjokk og ikke nødvendigvis språkproblemer kan ha vært årsaken til at kvinnen ikke med det samme tok kontakt med politiet.

Begge førerne har fått sine førerkort beslaglagt. Lensmannskontoret i Røyken får nå bistand både fra Kripos og Drammen politistasjon.

Moren blogger Moren, Lydia Auke, blogget mandag om hvordan hun torsdag kom kjørende forbi ulykkesstedet. Hun forsto at noe var galt da hun så tre av datterens venninner stå og gråte ved en parkeringsplass. Hun stoppet, og venninnene fortalte henne at Susanne var påkjørt.

– Jeg begynte å kjøre etter, og da jeg så sykkelen hennes i veikanten, helt smadret, fikk jeg panikk. Jeg ringte mannen min og ba ham komme, og så ringte jeg 113, skriver Lydia Auke i bloggen.

Veier i området ble sperret, og politiet sjekket biler i håp om å finne jenta. Lydia Auke fikk beskjed om å parkere bilen og vente på krisehjelp. På det tidspunkt trodde hun at datteren var død, skriver hun.

Så bein Vitner har forklart at jenten krysset veibanen da en sementbil i lav hastighet traff henne. Det kan ifølge politiet se ut som jenta har blitt liggende i veibanen og blitt hektet fast under bilen som kom kjørende bak sementbilen. Hun ble hengende under personbilen i en strekning på 4 kilometer.

– Noen hadde sett bilen med to bein slepende, men trodde noen tullet med en dukke. Da ting begynte å demre for folk så ble det en ganske dramatisk stemning, skriver Lydia Auke.

Politiet bekrefter at de har snakket med vitner som skal ha sett Susannes bein stikke ut fra bilen.

Etter mer enn en times venting fikk familien beskjed om at Susanne var funnet i live.

13-åringen fikk brudd— og hodeskader i ulykken, samt omfattende brannskader.

Familien er svært takknemlig for hjelpen de fikk av politi og helsepersonell, og av alle hilsener, bønner og gode ønsker.