OLE SIVERTSEN

Den drepte mannen fra Hundvåg i Stavanger ble 37 år gammel, broren (35) er siktet for drapet.

Politiet i Stavanger tror de har pågrepet drapsmannen, og at han trolig var alene om handlingen. Slik var i hvert fall politiadvokat Karsten Monsen å forstå under en pressebrifing på Politihuset lørdag kveld, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen er formelt ikke identifisert ennå, heller ikke obdusert. Etter alt å dømme vil ikke identifikasjon og dødsårsak være klar før mandag eller tirsdag, ifølge Monsen.

Ikke avsluttet

De tekniske undersøkelsene på og rundt stedet der den drepte ble funnet, var ikke avsluttet i går kveld.

Politiet vil ikke si noe om drapet skjedde på dette stedet, eller om 37-åringen er drept en annen plass og flyttet til funnstedet.

Den drepte er godt kjent av politiet fra tidligere forhold. Ifølge Monsen gjelder det vanlig kriminalitet. Også den siktede er kjent av politiet, men i mindre målestokk enn broren.

Rundspørring uten resultat

Foreløpig har ikke rundspørringen i nabolaget på Hundvåg gitt politiet vesentlige nye opplysninger. Rundspørringen forsetter etter alt å dømme i dag.

På spørsmål om hva slags skader den drepte var påført, svarer Monsen:

– Skadene var omfattende, og vi har en klar oppfatning av hva som kan være dødsårsaken, uten at vi vil gå i detaljer om det nå.

Monsen vil ikke si hvor på kroppen skadene er påført. Han vil heller ikke si noe om brannskadene. Noe form for motiv ble heller ikke belyst eller kommentert av politiet i går kveld.

Avhørt først som vitne

Den siktede broren ble først avhørt som vitne, der han fikk gi en såkalt fri forklaring. Det betyr at han fortalte sin historie omkring hendelsen og sine bevegelser i det aktuelle tidsrommet. I løpet av denne forklaringen ble hans status endret fra vitne til siktet.

Politiadvokat Karsten Monsen opplyser at også andre personer er avhørt.

– Vi fikk tips om spesielle personer som kunne bidra med viktige opplysninger i saken, sier Monsen.

Den siktede må muligens i nye avhør i dag. Da vil også politiet ha tatt stilling til om han skal fremstilles og begjæres varetektsfengslet mandag.

Benekter straffskyld

Forsvareren til den siktede, advokat Arvid Sjødin, opplyser til Aftenbladet.no at hans klient ble avhørt på nytt lørdag kveld.

– Han fastholder hva han har forklart tidligere og benekter straffskyld. Han forstår ikke hvorfor han er siktet for drapet.

Jeg har ikke sett noen dokumenter i saken som indikerer at min klient har gjort dette, sier Sjødin.

Hansen, Alf Ove