Stavanger-politiet fant onsdag en død person nedgravd ved boligen til de to som er siktet for drap på den savnede Zahid Mahmood Butt (54).

Liket av en voksen person ble funnet nedgravd i hagen midt på dagen onsdag. Politiet har ikke identifisert avdøde, og liket blir obdusert torsdag. Samtidig vil teknikere grave mer rundt funnstedet for å sikre mulige spor. De har også sperret av nabotomtene.

– Alt vi kan si er at det var på dette stedet den savnede Zahid Mahmood Butt sist ble sett og at de to som er drapssiktet i saken bor på eiendommen, sier politiinspektør Ernst Rossebø ved Rogaland politidistrikt.

Liket ble funnet på et område som i seks måneder har vært i politiets søkelys. Huset og området rundt er blitt gjennomgått og undersøkt av teknikere og likhunder, og det er blitt gravd på flere steder på eiendommen, uten at det tidligere er funnet tegn til at et lik lå skjult der. Skulle det vise seg at den døde er den savnede Butt er det trolig flere enn de to siktede i saken som må forklare seg.

Tar lærdom Politiet ønsker ikke å si noe om hvilken forfatning liket var i, om det var påkledd eller på noen måte pakket inn.

– Det er vanskelig å si hvor lenge liket har ligget der, men det er ikke gravd ned nylig, det har ligget der en stund, sier politiadvokat Arvid Malde.

På spørsmål om hvorfor politiet ikke har oppdaget liket før, har ikke etterforskerne noen fullgod forklaring.

– Vi forstår at man spør seg hvorfor ikke hele hagen ble endevendt tidligere. Uansett er dette noe vi må ta lærdom av i lignende saker i framtida, sier Rossebø.

Området rundt huset i Lagårdsveien var ifølge politiet svært overgrodd og uframkommelig i sommerhalvåret. Etterforskerne har en stund hatt i tankene å dra ut og undersøke mer nå som området er mer åpent og bart. Onsdag dro et team til Lagårdsveien.

– De observerte da et forhøyet område nær kortveggen av huset, ved en forstøtningsmur. De tolket det slik at noe kunne være gravd ned der, forklarer Malde.

Liket ble funnet kort tid etter. Kripos bistår nå i etterforskningen.

Nye avhør Den drapssiktede huseieren, Butts svoger, sitter i nye avhør torsdag.

– Vi har ingen kommentarer til funnet, sa 56-åringens forsvarer, Brynjar Meling til NTB før avhøret, som var forventet å trekke ut i tid.

Den andre siktede, Butts niese (33), satt i avhør fra klokka 19 til midnatt onsdag. Det opplyser kvinnens advokat, Odd Rune Torstrup. Hans klient har siden pågripelsen 18. september i fjor nektet straffskyld i saken.

– Funnet endrer ikke på hennes syn på skyldspørsmålet. Hun har likevel godtatt to ukers isolasjon med medieforbud, opplyser Torstrup.

Politiet bekrefter at mistanken mot de to er styrket etter likfunnet. Det vil begjæres varetekt med full isolasjon for begge de siktede, slik at de ikke får ha kontakt og på noen måte samkjøre forklaringene sine.

Leter etter nevø Siste sikre observasjon av Zahid Mahmood Butt var på sosialkontoret i Klubbgata i Stavanger 9. juli 2007. Den siktede svogeren hevder å ha sett Butt på en bensinstasjon to timer senere. Ifølge svogeren hadde han da tilbakebetalt gjeld til Butt på 101.000 kroner.

I ettertid kommer det fram at den drapssiktede svogeren hadde en nevø på besøk fra Spania fra 5. til 9. juli. Politiet har senere avhørt den 40 år gamle nevøen, som hevdet han ikke traff Butt den 9. juli. Nevøen har siden vært umulig å oppdrive for nye avhør.

– Likfunnet gjør det selvfølgelig enda viktigere for oss å komme i kontakt med ham for nye avhør, sier politiadvokat Malde, som ikke ønsker å si om politiet har nye spor i jakten på 40-åringen.

SCANPIX