Gamal Hosein var på vei til å bli løslatt fra varetekt da politiet igjen pågrep ham på politistasjonen i Skien like etter klokken 12 tirsdag. Der ble han konfrontert med at det er gjort et funn av en død kvinne i Porsgrunnselva og at påtalemyndigheten vil ha ham varetektsfengslet for fire nye uker.

Politiet er temmelig sikre på at det er liket av den savnede Gry Hosein fra Skien som ble funnet av en forbipasserende på vestsiden av Porsgrunnselva ved utestedet Promenaden tirsdag formiddag. Det vil bli satt i gang nye søk i elva fra Skien til Porsgrunn, nord for stedet der kvinneliket ble funnet. Tipsbunken vil ble gjennomgått på nytt, og politiet i Skien oppfordrer nå alle som har sett noe av interesse i området lørdag 13. eller søndag 14. januar om å melde seg.

Samme klær — Vi var så sikre på at det var Gry Hosein som var funnet at vi dro like til funnstedet, sikret liket og overtok saken fra politiet i Porsgrunn. Kvinnen som er funnet har langt lyst hår og bar de samme klærne som Gry hadde på seg da hun forsvant, sier politiadvokat Jon H. Borgen ved Skien politidistrikt.

Helt sikre i sin sak blir ikke politiet før de får resultatet fra identifiseringen onsdag morgen. Borgen håper han får bekreftet at det er Gry som er funnet før han går i forhørsretten utpå dagen onsdag for å få drapssiktede Gamal Hosein varetektsfengslet på nytt. Der kommer han til å prosedere på faren for at Hosein kan rømme eller forspille bevis i saken dersom han løslates.

Tre teknikere fra Kripos kom tirsdag til Skien for å foreta en visuell undersøkelse av kvinneliket før det fraktes videre til Rettsmedisinsk institutt i Oslo onsdag morgen.

Gry Hoseins mor er underrettet om likfunnet.

Drept Drapsetterforskerne legger til grunn at kvinnen som er funnet, ble drept, og at den foreløpige obduksjonsrapporten som er ventet onsdag eller torsdag, vil kunne fortelle hvordan hun ble tatt av dage. Politiet håper også at obduksjonen kan vise spor etter gjerningsmannen og hvor lenge den døde kvinnen har ligget i vannet.

Etterforskerne legger til grunn at kvinnen ble dumpet i Porsgrunnselva, men de vet ikke hvor, og de vil ikke opplyse om det er funnet spor etter søkke på liket. Imidlertid har de en teori om når kvinnen skal ha blitt kastet i elva, men her holder de kortene tett til brystet.

Tidligere har politiet opplyst at de tror Gamal Hosein drepte sin kone Gry Hosein i butikken deres en gang mellom klokken 11 og 17 lørdag 13. januar og deretter fraktet henne til ukjent sted etter at butikken stengte klokken 23. Hosein har fortalt at han kom hjem etter en biltur mellom klokken 02 og 03 natt til søndag 14. januar.

NTB

FANT LIK: En turgåer fant tirsdag liket av en kvinne i Skienselva ved utestedet Promenaden i Porsgrunn. På bildet er politiet i ferd med å bringe den døde på land. (Foto: Rolf Støen / SCANPIX)