Årsaken til at søket med marinedykkere fra Forsvaret måtte avbrytes var at kraftverket i fossen ikke lot seg stenge. Søket vil fortsette til uken, opplyser politiadvokat Jon H. Borgen ved Skien politidistrikt til NTB.

Politiet er blant annet interessert i å sjekke noen rister i kraftverket hvor det tidligere har satt seg fast elg og andre dyr.

Torsdag ble det gjort et resultatløst søk på oppsiden av fossen uten resultat.

Fossen det nå letes i ligger i Skien kommune, cirka fem kilometer vest for Skien sentrum. Fossen er en del av Telemarkvassdraget.

— Interessant informasjon Avhørene av de rundt 10 personene som er gjort i Israel vil være oversatt til norsk i begynnelsen av neste uke. De to etterforskerne som har foretatt avhørene, kom tilbake til Skien torsdag. Fre-dag morgen avga de en foreløpig muntlig oppsummering til politiadvokat Borgen.

— Det er kommet frem interessant informasjon fra Israel, men jeg vil ikke gå inn på hva dette er, sier Borgen.

Helgefri I helgen tar de rundt 18 personene som etterforsker saken fri og det vil ikke bli søkt etter Gry. Kripos har hatt tre etterforskere i Skien en stund, men til uken vil en av Kripos' mest erfarne et-terforskere, politiførstebetjent Olaf Seljesæter, være bortreist.

Gry Hosein har vært savnet i over én måned. Politiet mener hennes mann, Gamal Hosein, drepte henne i deres kiosk og videobutikk på Falkum i Skien en gang mellom klokken 11 og 16 lørdag 13. januar. Politiet tror Hosein gjemte sin døde kone i kiosklokalene til han stengte bu-tikken ved 23-tiden, og at han deretter fraktet henne bort til et ukjent sted. Denne uken ble Ho-sein varetektsfengslet for ytterligere to uker.

NTB