Store politistyrker arbeidet søndag ettermiddag på spreng for å få fatt i 25-åringen, samt minst tre andre menn av asiatisk opprinnelse. Disse kom sammen til Baronen og Baronessen ved 3-tiden natt til søndag.

— Hieu Hiep Tran er etterlyst for forsøk på flere drap med skytevåpen, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Kriminalvakten ved Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har etterlyst mannen internasjonalt gjennom Schengen-systemet, og alle grenseoverganger er varslet.

Hieu Hiep Tran er født 30. desember 1975. Han er 167 cm høy og av vietnamesisk opprinnelse.

Politiet mener også å vite identiteten til ytterligere en av de fire personene.

Tilstanden stabil Søndag ettermiddag var tilstanden stabil for to dørvakter og fire gjester som ble skadd i skytedramaet ved utestedet i Stortingsgata. For tre av personene er tilstanden alvorlig. Det gjelder en 36 år gammel mann, som fikk skuddskader i brystet, en 40 år gammel mann, som ble truffet i en arm, og en 53 år gammel mann, som fikk skuddskader i begge bein.

En 36 år gammel dørvakt, som kastet seg over en kvinnelig gjest for å beskytte henne mot skuddene, ble også truffet i begge bein. Skadene hans betegnes som lette. Den 34 år gamle kvinnelige gjesten ble bare lettere skadd, men er operert for skuddskader i buk og arm.

Et sjette offer, en mann på 22 år, ble også bare lettere skadd i skyteepisoden. I tillegg fikk en sjuende person små skader i en arm som følge av rikosjett fra et av skuddene. Denne mannen befant seg utenfor en annen pub i Stortingsgata da skytingen fant sted.

Amok med pistol Skytedramaet fant sted ved 3-tiden natt til søndag, midt i Oslo sentrum. Da NTB kom til stedet kort tid etter, hersket det fullt kaos. Politiet hadde sperret av et stort område, og forsøkte å holde skuelystne på avstand.

— Det kom en mann utenfra og skjøt mot dørvakten med pistol. Han avfyrte sju-åtte skudd, og tømte trolig hele magasinet, fortalte en mann i 40-årene.

Han ble øyenvitne til dramaet, sammen med en rekke andre som oppholdt seg utenfor det populære utestedet. Skuddene skal ha falt på 4-5 meters avstand.

— Den første som ble truffet var ei jente. En av dørvaktene kastet seg over henne. Han reddet trolig livet hennes, men ble selv truffet av flere skudd i beina. Dørvakten ropte «beina mine er borte, beina mine er borte», forteller mannen, som berømmer dørvakten for å ha vist «en heroisk innsats».

Dørvaktene var utstyrt med skuddsikre vester. Det reddet trolig livet deres.

Varslet politiet Årsaken til skytingen er ikke kjent, men ifølge vaktansvarlig Stig Bergaust ved Baronen og Baronessen skal det ha vært uro utenfor utestedet tidligere på kvelden, da personer av asiatisk opprinnelse ble nektet adgang til utestedet, fordi de er under 20 år. Aldersgrensen ved Baronen og Baronessen er 23 år.

Personene skal ha truet dørvaktene og sagt at de ville komme tilbake for å ta dem. De skal også ha vist «pistoltegn» med hånden. Hendelsen fant sted omkring halvannen time før skuddene falt.

Bergaust hevder dørvaktene gjentatte ganger kontaktet politiet fordi de fryktet at noe ville skje.

— Politiet burde kommet tidligere. Vi kontaktet politiet da vi skjønte at noe var på ferde, sier Bergaust til VG Nett.

Kriminalvakt Oddleif Sveinungsen ved Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere hvor vidt det ble mottatt telefoner fra Baronen og Baronessen natt til søndag, men bekrefter at politiet i alle fall fikk melding om situasjonen to minutter før skytingen fant sted.

NTB

Vil beslaglegge flere våpen

ETTERLYST: Den 25 år gamle Hieu Hiep Tran er etterlyst for å ha skutt seks personer utenfor restauranten Baronen og Baronessen i Oslo.