-Vi setter hovedtyngden av etterforskningen inn på at den eller de som drepte de to jentene er lokalkjent. Vi diskuterer imidlertid også om vi skal konsentrere etterforskningen lenger ut i Norden, sier kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politdistrikt til NTB.

Han legger til at det er farlig å konsentrere etterforskningen rundt et spesielt miljø. Han sier at det ikke er sendt ut noen form for etterlysning utenfor Norges grenser, men at politiet har et internasjonalt nettverk å støtte seg til.

Overfor Dagbladets nettavis betegner rettspsykiater Karl-Ewert Horneman gjerningsmannen som en person med store personlige avvik. Horneman mener likevel at gjerningsmannen sannsynligvis ikke er sinnsyk.

-I tillegg til sterke seksuelle avvik har han også andre sterke driftsavvik, for eksempel aggresivitet, drapslyst og manglende evne til medfølelse med andre, sier Horneman. Han mener politiet bør lete etter en gjerningsmann, og ikke flere. -Pedofile er ensomme mennesker som opererer alene, sier Horneman.

NTB