Mats Rønning, NTB

— Folk bør kikke i hagene sine etter gjenstander som kan ha blitt brukt i drapet. Vi er også interessert i å komme i kontakt med folk som oppholdt seg i området ved Bryne stasjon, eller var på vei til eller fra sentrum, i 2.45-tiden natt til søndag, sier lensmann Geir Magne Aanestad i Time til NTB.

Politiet kjenner nå identiteten til den døde kvinnen, men vil foreløpig ikke gjøre hennes navn og alder kjent for offentligheten.

Kvinnen, som skal være i 20-årene, er ikke kjent av politiet fra tidligere. Ifølge Stavanger Aftenblad skal hun ha vært hjemmehørende på Jæren.

Utløst av krangel? Det kan ha vært en krangel mellom kvinnen og en foreløpig ukjent mann, som utløste drapet.

— Et vitne observerte en uoverensstemmelse på fortauet mellom en mann og ei jente i Herikstadveien en kilometer fra Bryne sentrum. En mannsperson sprang så bort fra stedet, og da vitnet kom bort, var jenta segnet om på fortauet. Hun hadde så store skader at hun ble erklært død kort tid etter, sier lensmann i Time, Geir Magne Aanestad, til NTB.

Av hensyn til etterforskningen vil han ikke si noe om hva slags skader kvinnen hadde. Kripos bistår det lokale politiet med etterforskningen av saken.

Etterlyser mannsperson Politiet har foreløpig kun en ufullstendig beskrivelse av mannspersonen som forsvant fra åstedet. Han skal ha vært kledd i mørk jakke og muligens lys dongeri. Han skal ha hatt kort, mørkt hår.

— Vi vil svært gjerne at folk som har opplysninger, tar kontakt med oss, sier Aanestad. Drapet på den unge kvinnen ble søndag kveld markert i Bryne kirke. Kapellan Arne Berge vil ta med de pårørende i forbønnen under gudstjenesten.

— En slik hendelse berører hele Bryne. En kirke og en gudstjeneste er et veldig samlende punkt, og vi vet at folk trekker til kirken i slike sammenhenger. Der kan folk både få utløp for følelser og være i ro, sier Berge til Stavanger Aftenblad.