Tidligere år har nordmenn i festhumør laget leven i Strömstad på skjærtorsdag, som tradisjonelt er en stor utfartsdag fra Norge til Sverige. Fyllekjøring, flaskekasting fra biler og villmannskjøring i sentrumsgatene har skjemmet dagen. Klok av erfaring har svensk politi forberedt seg godt.

— Vi er veldig mye politi her. Vi har tre hester, hundepoliti, trafikkpoliti og vanlig patruljerende politi. Vi vil ikke at de skal ødelegge byen, sier Jan Bark, som er vakthavende ved Strömstad politistasjon, til VG Nett.

— Til sammen har vi 35 mann ute. Vanligvis er det to, sier Bark. I tillegg kommer ekstra saksbehandlere og arrestvakter som må jobbe overtid. I alt er det om lag 50 politifolk på jobb i byen skjærtorsdag.

For å hindre problemer med bilråning i sentrum, har svenskene i år innført strenge restriksjoner. Trafikken dirigeres i år rundt sentrum og det vil gå busser fra parkeringsplassene utenfor Strömstad og inn til byen.

De siste årene har flere titall nordmenn havnet i svensk fyllearrest hver skjærtorsdag. I fjor ble rundt 30 nordmenn pågrepet i forbindelse med «skjærtorsdagsfeiringen» i grensebyen.