Politiet har fått inn en rekke tips, og tror at sannsynligheten er stor for at mannen snart blir tatt.

— Mye tyder på at dette er en mann som har oppholdt seg lenge i området. Folk ringer i ett sett med tips. Vi håper å ha mannens identitet i løpet av dagen, men vi kan ikke være sikre, sier avdelingssjef Ernst Rossebø ved Stavanger politidistrikt til NTB.

Det er ennå uklart om jenta ble voldtatt eller forsøkt voldtatt. Det vil sannsynligvis ikke bli klart før etter at spesialister har undersøkt henne mandag.

Stavangerdialekt Politiet leter intenst etter gjerningsmannen, som skal være mellom 40 og 60 år.

Han snakker stavangerdialekt, og har halvlangt, blondt, bølget hår og er ikledd svart skinnjakke og svarte sko.

Den åtte år gamle jenta ble truet ned i et skogholt på Gosen i Stavanger i 20-tiden fredag kveld. Gjerningsmannen ble stanset av jentas mor som hørte datterens rop og kom til stedet.

-Vedkommende ble forstyrret og tok bena på nakken, sier vaktleder Solveig Rasmussen ved Stavanger politidistrikt til NTB.

Høy prioritet Politiet er fortsatt svært interessert i opplysninger fra folk som kan ha sett noe mistenkelig i området fredag kveld.

-Det er en gangsti ved skogholtet som er mye trafikkert, og en butikk ikke langt unna. Vi er veldig interessert i om noen har sett noe unormalt, sier Rasmussen.

Så vidt Rasmussen vet skal det ikke tidligere ha vært lignende overgrepssaker i området.

NTB