Mandag ettermiddag ble det kjent at politiet vet når Gry Hosein (28) brukte mobiltelefonen sist. Telefonen ble slått av den dagen Gry forsvant. — Vi vet tidspunktet for siste samtale, både den fra Gry og den som kom inn til henne, men vi vil ikke gå ut med detaljer rundt dette nå, sier politiadvokat Jon H. Borgen til NRK.

Gry Hoseins ektemann, Gamal Hosein, satt mandag i avhør i flere timer. Avhøret startet klokken 11 og pågikk fortsatt mandag kveld.

Den ti år gamle datteren til den savnede Gry Hosein forklarte seg også for politiet mandag. Politiet ønsket å få vite om barnet hadde viktig informasjon i saken, men de vil ikke opplyse hva 10-åringen har fortalt. Hun hadde med seg en lærer som hjelpeverge under avhøret som ble gjort av en dommer i Skien og Porsgrunn byrett.

60 vitner Rundt 60 vitner er avhørt de siste dagene, blant dem venner og familie og personer som sier de har sett den savnede på vei fra Fares-grillen på Falkum mot Skien sentrum den lørdagen hun forsvant.

Samtidig med vitneavhørene fortsetter politiet søkene etter den savnede tobarnsmoren i området mellom Falkum og hjemmet hennes i Nedre Elvegate, ikke langt fra Skien sentrum.

Kripos-hjelp Etterforskerne fikk mandag bistand fra en tredje Kripos-etterforsker som er ekspert på analyse av informasjon fra mobiltelefoner. Det er signalene som mobiltelefonen sender ut som gir svar på hvor hun befant seg da telefonen ble slått av. Utskriftene kan også gi opplysninger om hvilke personer Gry eventuelt har ringt, og om hun selv ble oppringt.

Borgen sier han er fornøyd med framdriften i saken, og at han er positiv til at politiet skal oppklare den.

Det er kommet inn over 300 tips etter at 28 år gamle Gry Hosein forsvant lørdag for over en uke siden.NTB

Følg saken i Bergens Tidendes nettutgave i kveld.