To sivile politibiler ankom boligområdet på Skøyenåsen i Oslo ved 12.30-tiden. Kort tid etter gikk tre sivilkledde politifolk inn i blokken. Den ene hadde med seg en hund.

Politiet har tidligere gjennomført søk med vanlige søkshunder i den første fasen av letingen. Det er også gjennomført søk med kriminalhunder som er trent til å finne spor på et åsted, slik som ulike gjenstander og biologisk materiale.

Politiet gjorde fredag nye undersøkelser i blokka til mannen som er siktet for falsk forklaring.

Har lagt lokk på saken

Politiet opplyser at det foreløpig ikke er aktuelt å endre siktelsen mot den 29 år gamle mannen.

— Slik saken står i dag, er det verken aktuelt å utvide eller frafalle siktelsen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Hun bekrefter at etterforskningen kommer til å pågå for fullt gjennom helgen. Politiet ønsker ikke å svare på ytterligere spørsmål om 29-åringen.

Mannens forsvarer, Kim Gerdts, har følgende kommentar til at politiet fredag undersøkte boligblokken til den siktede.

— Jeg vet at politiet har hatt hund med seg, og da antar jeg de har en hund som er spesialtrent på å lese falske forklaringer, siden det er det han er siktet for.

— Ut fra den foreliggende siktelsen mener jeg at denne ransakingen er ulovlig. Det politiet nå i realiteten gjør, er at ved denne handlemåten sikter de ham i realiteten for Sigrid-forsvinningen, og vi vil kreve fullt dokumentinnsyn i denne saken nå, sier Gerdts til Aftenposten.no.

Siktede: Jeg er uskyldig

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant like etter midnatt 5. august da hun var på vei hjem fra en venninne.

I intervju med VG sier mannen at han føler politiet mistenker ham for å ha noe å gjøre med forsvinningen.

— Jeg er uskyldig, sier mannen, som angrer på at han gikk til politiet.

— Jeg gjorde det for å hjelpe politiet i en alvorlig sak. Nå føler jeg meg mistenkt og svært dårlig behandlet, sier 29-åringen til VG.

Kjæresten skal ha gitt mannen alibi i det aktuelle tidsrommet - bortsett fra et svært kort tidsvindu.

Rekonstruksjon

19. august gjennomførte politiet en rekonstruksjon på 29-åringens adresse der de gikk nøye gjennom forklaringen og det han hadde sett.

VG har fått opplyst at de to skal ha vært sammen nesten hele kvelden.

Under rekonstruksjonen ble han konfrontert med at det ikke var mulig å se noe av det han sa han hadde sett fra balkongen i leiligheten han har på Østensjø. Rekonstruksjonen ble gjennomført på samme tidspunkt på døgnet som Sigrid forsvant, for at det skulle være mest mulig autentiske forhold.

29-åringen ble i 2007 dømt for en overfallsvoldtekt og blotting.

Flere hundre vitneavhør

— Vi har nå, fire uker etter forsvinningen, cirka 4500 personer omhandlet i saken, over 1000 kjøretøy, og vi har foretatt flere hundre vitneavhør. Det har kommet inn mellom 2500 og 3000 tips sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder av seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, i en pressemelding fredag ettermiddag.

FORTSATT SIKTET: Politiet opplyser at det foreløpig ikke er aktuelt å endre siktelsen mot den 29 år gamle mannen.
SCANPIX